Consumenten banner

Vastgoedhypotheek voor consumenten

Geld lenen kost geld

Consumenten body

De vastgoedhypotheek voor consumenten is de standaard financiering voor particuliere beleggers die willen investeren in residentiële panden. Deze verhuurhypotheek voor woningen en appartementen biedt gunstige voorwaarden, waaronder een Loan-to-Value (LTV) ratio tot 80%, een aflossingsvrije financiering tot 70% LTV en de mogelijkheid om een bouwdepot te nemen voor renovaties.

De vastgoedhypotheek voor consumenten in het kort: 

 • Investeer in residentiële panden door heel Nederland. 

 • Uitbreiding van uw portefeuille met financiële support voor renovaties. 

 • Loan-to-Value ratio tot 80% voor maximale groei. 

 • Kies voor flexibiliteit met aflossingsvrije financiering tot 70% LTV. 

Consumenten Conditions

 • U doet als natuurlijk persoon een privé investering, dus niet vanuit een beroep of bedrijf. 
 • Bent u consument en wilt u een bedrijfsruimte- of combinatiepand laten financieren? Dat is mogelijk tegen dezelfde voorwaarden en rentetarieven als voor professionals. Bent u vastgoedprofessional en wilt u investeren in residentieel vastgoed? Bekijk dan onze vastgoedhypotheek voor professionals. 
 • Door heel Nederland. Ook buiten de Randstad, in krimpgebieden of op B-locaties. 

 • Residentieel vastgoed: denk aan woonruimte, appartementen, kamerverhuur en studio's, waaronder ook studenten- en seniorenhuisvesting.  

 • Ook voor de verbouwing of renovatie van woonruimte. U vraagt hiervoor een bouwdepot boven op deze financiering aan.  

 • De maximale financiering die u kunt krijgen bij de lineaire vastgoedhypotheek van RNHB is 80% van de marktwaarde in verhuurde staat. 

 • Voor de aflossingsvrije hypotheek geldt een maximale financiering van 70% van de marktwaarde in verhuurde staat.  

De maximale lening is mede afhankelijk van de verhuur- en verkoopbaarheid van het pand en de beoordeling van de aanvraag.  

Als consument kunt u een lineaire of aflossingsvrije hypotheek (of combinatie daarvan) voor een woonruimte afsluiten. Indien u kiest voor een combinatie betaalt u voor het aflossingsvrije deel geen aflossing. Voor het lineaire deel is het minimale aflossingspercentage 4% per jaar. 

Met een lineaire hypotheek lost u elke maand hetzelfde bedrag af op de hypotheek. Omdat uw schuld door het aflossen steeds lager wordt, betaalt u steeds minder rente. Het totale bruto maandbedrag (aflossing + rente) gaat daarom elke maand omlaag. 

Met een aflossingsvrije hypotheek betaalt u het geleende bedrag niet terug gedurende de looptijd van de lening. U betaalt alleen rente. Aan het eind van de looptijd van de hypotheek betaalt u het geleende bedrag terug met eigen geld, bijvoorbeeld met het geld dat de verkoop van het pand oplevert. 

 

Lineair 

Aflossingsvrij 

 Aflosbedrag 

Elke maand hetzelfde 

N.v.t. 
(U lost alles af aan het eind) 

 Rentebedrag 

Elke maand minder 

Elke maand hetzelfde, gedurende de rentevaste periode 

 Bruto maandbedrag 

Elke maand minder 

Elke maand hetzelfde (gelijk aan het rentebedrag) 

Kosten

Wij zijn graag transparant over de (mogelijke) kosten die met deze financiering gepaard gaan, zodat u van tevoren goed kunt inschatten wat dit voor u en uw belegging betekent: 

Afsluitkosten 

 • €950 als u de financiering direct via ons afsluit.

 • Indien u onze hypotheek via een financieel adviseur afsluit, betaalt u alleen advieskosten. De hoogte hiervan, wordt bepaald door de financieel adviseur.

Bouwdepotkosten 

 • Geen kosten

Risico's

Belangrijk bij beleggen in vastgoed

Een vastgoedhypotheek is een lening. Lenen brengt risico’s met zich mee. Natuurlijk bekijken we uw situatie goed en verstrekken we u alleen een hypotheek als de risico’s voor u laag genoeg zijn.

Voorbeelden van risico’s

Voordat u begint met beleggen in vastgoed, is het belangrijk de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. Hieronder zetten we een aantal risico’s voor u op een rij.

Uw inkomen daalt Ook als uw inkomen daalt, moet u kosten betalen. Uw belegging zit in het huis. U kunt dit geld niet opnemen. Zorg daarom dat u genoeg geld opzij zet voor een mindere periode.
Het pand staat leeg Als het pand leeg komt te staan, heeft u (tijdelijk) geen huurinkomsten. Ook dan moet u de kosten gewoon doorbetalen.
Het pand wordt minder waard Als het pand minder waard wordt en u verkoopt het, dan kan het zijn dat u een restschuld krijgt.
Onverwachte kosten Het kan zijn dat u voor onverwachte kosten komt te staan, bijvoorbeeld voor (groot) onderhoud. Denk aan een cv-ketel die kapot gaat.
De rente gaat omhoog Als de rentevaste periode is afgelopen en u wilt de hypotheek verlengen, dan kan de rente omhoog gaan.
Einde hypotheek Als uw hypotheek afloopt, dient het resterende bedrag te worden voldaan. Ook kijken we samen naar de mogelijkheden voor een vervolg van de financiering. 
Overlijden

Als u en/of uw partner overlijdt, houd hier dan rekening mee:

Als uw partner overlijdt, dan vallen er misschien inkomsten weg. Daardoor kan het moeilijk worden om de kosten te betalen.

Als u overlijdt (en u heeft geen partner), dan bespreken we samen met uw nabestaanden de mogelijkheden, bijvoorbeeld herfinanciering of verkoop van het pand.

Contact Consumenten

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

(030) 799 66 66

aanvraag@rnhb.nl

How it works - Consumenten

Hoe werkt het aanvragen van een financiering?

Stap 1

Aanvraag indienen

Ontvang een indicatieve offerte na beoordeling van uw aanvraag. U kunt deze rechtstreeks indienen of via een financieel adviseur.

Stap 2

Documenten aanleveren

Lever alle benodigde documenten, inclusief taxatierapport, in voor uw aanvraagbeoordeling.

Stap 3

Financiering afronden

Na positieve beoordeling, kunt u het proces voltooien bij de notaris.

Wilt u een hypotheek aanvragen? Ga naar ons portaal

carousel intro

Overige financieringsopties

Buiten de bovengenoemde categorieën bieden we ook andere financieringsopties aan voor zowel nieuwe aankopen als herfinancieringen. Bekijk het volledige overzicht hieronder.  

De verhuurhypotheek voor consumenten is aan te vragen voor financieringen tot €2,5 miljoen. Heeft u grootschalige vastgoedambities? Voor aanvragen boven de €2,5 miljoen kunt u terecht op onze maatwerkpagina.

Componence Asset List