MLP Banner

Meerdere leningdelen

MLP body

Bij RNHB bieden we financieringen aan met meerdere leningdelen. Dit geeft u als klant meer flexibiliteit in het kiezen van looptijden en aflossingsmogelijkheden. Naast een financiering met meerdere leningdelen blijft het natuurlijk ook mogelijk een financiering af te sluiten met één leningdeel. U kunt ook uw bestaande financiering verhogen met één of meerdere leningdelen.  

RNHB financiering met meerdere leningdelen in het kort: 

 • Meerdere rentelooptijden mogelijk binnen de lening.   

 • Combineren van aflossingsvrij en lineair. 

 • Verhoging met één of meerdere leningdelen. 

MLP FAQ

Voor het indienen van een nieuwe financieringsaanvraag maakt u gebruik van het reguliere aanvraagformulier in uw klantportaal. Op basis van de door u ingevulde gegevens wordt vastgesteld of u in aanmerking komt voor een financiering. Bij het tabblad 'lening' onder 'gewenste leningdelen' kunt u de keuze maken voor meerdere leningdelen. 
 
Per leningdeel zijn het gewenste leenbedrag, het aflossingspercentage, de gewenste rentevaste periode en een rente-indicatie aangegeven. U kunt leningdelen toevoegen en verwijderen. Per leningdeel kunt u de productkenmerken naar wens aanpassen. Na het indienen van de financieringsaanvraag vindt u de indicatieve offerte terug in de aanvraag in uw klantportaal, zoals u van ons gewend bent. 

Inloggen

Voor het verhogen van een bestaande financiering gaat u naar het tabblad ‘mijn leningen’ in uw klantportaal. Via het drop down menu (onder de knop “Acties”) van de te verhogen lening komt u in het nieuwe aanvraagformulier voor verhogingen terecht. Hier ziet u dat bepaalde gegevens al voor u zijn ingevuld, zoals de adresgegevens van het object en uw persoonlijke gegevens. De overige gegevens, zoals de huursituatie en uw inkomenssituatie vult u opnieuw in.   

Bij het tabblad ‘lening’ ziet u de kenmerken van de huidige lening bij RNHB, namelijk de resterende hoofdsom, het aflossings-percentage, het rentetarief en de resterende rentevaste periode. Hieronder ziet u standaard een voorstel met twee aanvullende leningdelen (één lineair en één aflossingsvrij). U kunt leningdelen toevoegen, verwijderen en de productkenmerken per leningdeel naar wens aanpassen.   

Na het indienen van de financieringsaanvraag vindt u de indicatieve offerte terug in de aanvraag in uw klantportaal, zoals u van ons gewend bent. In deze indicatieve offerte ziet u zowel uw huidige leningdeel als het nieuwe leningdeel terug. Voor het verhogen van uw lening verloopt het aanvraagproces zoals het reguliere proces. Afhankelijk van de hoogte van de hypothecaire inschrijving op uw huidige lening en de algemene voorwaarden op deze lening zal u voor de verhoging wel of niet een nieuwe hypotheekakte bij de notaris moeten laten passeren.   

Inloggen

 • Maximaal 5 leningdelen per financieringsaanvraag.   

 • Er worden in principe standaard twee leningdelen aangeboden in het portaal. Het eerste leningdeel betreft het maximale aflossingsvrije leningdeel en het tweede leningdeel betreft het resterende maximale leningbedrag onder lineaire condities.  

 • Minimale aflossingspercentages voor lineaire leningdelen:  

  • Residentiële panden: 4,0% per jaar   

  • Commerciele panden: 7,5% per jaar  

  • Combinatiepanden: 10,0% per jaar

 • Bij een verhoging van een lening geldt dat onderpand(en)/ kredietnemer(s)/borgsteller(s) gelijk blijven. 

 • Afhankelijk van de hoogte van de hypothecaire inschrijving op de huidige lening en de algemene voorwaarden op deze lening zal u voor de verhoging wel of niet een nieuwe hypotheekakte bij de notaris moeten laten passeren. Uw huidige lening en de daarbij in de hypotheekakte opgenomen voorwaarden blijven in stand.   

 • Het is niet mogelijk om een financiering met meerdere leningdelen aan te vragen bij handelsfinancieringen. 

Toelichting op de nieuwe minimale aflossingspercentages voor lineaire leningdelen: 

 Stel u vraagt een financiering aan van € 200.000,00 voor een residentieel pand met een LTV van 80% (marktwaarde € 250.000,00). Op basis van het kredietbeleid van RNHB is de minimale aflossing voor deze financiering 0,5% per jaar (€ 1.000,00 per jaar). Het maximale aflossingsvrije leningdeel is € 175.000,00 (LTV 70%). 

 In het portaal worden u de volgende leningdelen aangeboden: 

 • Leningdeel 1: Aflossingsvrij € 175.000,00 

 • Leningdeel 2: Lineair € 25.000,00 met een aflossingspercentage van 4% per jaar 

 • 4% van € 25.000,00 = € 1.000,00 per jaar aan aflossing. Met dit aflossingsbedrag wordt er voldaan aan de aflossingseis van 0,5% per jaar op lening niveau. 

Maximale lening: 

 • De maximale lening is (mede)afhankelijk van de LTV, DSCR en ICR op leningniveau. 

 • De rente in de DSCR en ICR berekening wordt bij leningdelen met een rentevaste periode ≤ 5 jaar vast bepaald op basis van de hoogste van:   

  • Het werkelijke rentetarief voor de gekozen rentevaste periode, en; 

  • Het actuele rentetarief op basis van een rentevaste periode voor 5 jaar;

  • Bij een rentevaste periode > 5 jaar vast wordt het werkelijke rentetarief toegepast in de DSCR en ICR berekening.    

 • De aflossing in de DSCR berekening wordt bij ieder leningdeel bepaald op basis van de hoogste van: 

  • De werkelijke aflossing op het leningdeel, en;

  • De minimale fictieve aflossing op het leningdeel op basis van het kredietbeleid van RNHB.

 

MLP Contact

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

(030) 799 66 66

aanvraag@rnhb.nl

carousel intro

Overige financieringsopties

Buiten de bovengenoemde categorieën bieden we ook andere financieringsopties aan voor zowel nieuwe aankopen als herfinancieringen. Bekijk het volledige overzicht hieronder.  

De verhuurhypotheek voor consumenten is aan te vragen voor financieringen tot €2,5 miljoen. Heeft u grootschalige vastgoedambities? Voor aanvragen boven de €2,5 miljoen kunt u terecht op onze maatwerkpagina.

Componence Asset List