Banner - News DetailPage

Deels zakelijk eigen gebruik

Componence Asset List

01-09-2023

Bij RNHB streven we ernaar financieringsoplossingen te bieden die naadloos aansluiten bij de voortdurend veranderende behoeften van onze klanten. Daarom bieden we de optie van deels zakelijk eigen gebruik aan in zowel de Vastgoedhypotheek CRE Plus als de Vastgoedhypotheek combinatiepanden. Deze mogelijkheid stelt u in staat om een bedrijfs- of combinatiepand, dat fungeert als thuisbasis voor uw eigen onderneming, te financieren bij RNHB, zodat u uw bedrijf kunt laten groeien en tegelijkertijd kunt investeren in vastgoed. 

Mogelijkheden met deels zakelijk eigen gebruik

Met de financiering van deels zakelijk eigen gebruik willen we ondernemers een breed scala aan mogelijkheden bieden. We erkennen dat een bedrijfspand niet alleen een fysieke locatie is, maar ook een investering in groei en stabiliteit. Of u nu de trotse eigenaar bent van een snelgroeiende start-up, een gevestigd MKB-bedrijf of een bloeiende onderneming, onze financiering voor deels eigen gebruik opent deuren naar groei en flexibiliteit. Daarnaast biedt de financiering voor zakelijk eigen gebruik de mogelijkheid om te investeren in vastgoed en zo huurinkomsten te genereren - een win-win situatie.

Voordelen van zakelijk eigen gebruik

 • Combinatie van eigen gebruik en verhuur: Onze financiering is speciaal ontworpen voor panden die een combinatie van eigen gebruik en verhuur aan derden omvatten. Dit stelt u in staat om te profiteren van huurinkomsten naast uw eigen bedrijfsactiviteiten. 

 • Vermogensopbouw: Het bezitten van vastgoed draagt bij aan vermogensgroei en is een strategische langetermijninvestering. 

 • Locatiezekerheid: Met uw eigen pand bent u verzekerd van een stabiele locatie voor uw bedrijf, zonder de zorgen van verhuizingen.

Het aanvraagproces

We begrijpen dat elke onderneming uniek is. Daarom hebben we de voorwaarden van onze nieuwe financieringsmogelijkheid zorgvuldig afgestemd op verschillende situaties. Of u nu een eigen bedrijf heeft of een eenmanszaak, financiering voor deels zakelijk eigen gebruik is voor iedereen toegankelijk.   

Ons aanvraagproces is eenvoudig en duidelijk: 

 • Vul het speciale aanvraagformulier in en stuur het naar aanvraag@rnhb.nl. 

 • Na ontvangst nemen we contact met u op voor een intakegesprek. 

 • Lever de vereiste documenten aan. 

 • We beoordelen uw financieringsaanvraag. 

 • Bij goedkeuring stellen we de kredietovereenkomst op, die u kunt ondertekenen. 

 • Zodra de kredietovereenkomst is getekend en de notaris geïnformeerd, kunt u de hypotheekakte passeren. 

Voor het aanvragen van financiering voor een pand dat u deels zelf gebruikt, geldt een apart aanvraagproces. U kunt hiervoor geen gebruik maken van het aanvraagformulier in het portaal. Wilt u een aanvraag doen? Maak dan gebruik van het speciale aanvraagformulier en stuur deze naar aanvraag@rnhb.nl

Voorwaarden onderpand 

 • De huurwaarde van het gedeelte voor zakelijk eigen gebruik mag bij commerciële panden maximaal 50% en bij combinatiepanden maximaal 65% van de totale huurwaarde van het pand zijn. 

 • Er moet sprake zijn van getekende huurcontracten, ook voor het gedeelte dat zakelijk in eigen gebruik is. 

 • De woonruimte van een combinatiepand moet verhuurd worden aan derden. 

 • Het pand moet gelegen zijn in (rand)stedelijk gebied (G32-locatie of Randstad). 

 • Minimaal goede verhuurbaarheid met maximaal 12 maanden leegstandsverwachting. 

 • Minimaal redelijk tot goede verkoopbaarheid. 

 • Minimaal energielabel C nu of na verbouwing (met bouwdepot). 

 • De huurder van het gedeelte voor eigen gebruik dient in principe mee te tekenen als kredietnemer. 

Voorwaarden financieel  

 • In de berekening van de maximale lening wordt de laagste van de bruto huurinkomsten en de bruto markthuurwaarde van het zakelijk eigen gebruik deel meegenomen. 

 • De kredietnemer(s) moeten een acceptabele financiële positie hebben en aantoonbaar een liquide buffer of positieve cashflow in zijn vastgoedportefeuille hebben om minimaal de verwachte leegstandperiode bij eventuele leegstand te kunnen overbruggen qua leninglasten. 

 • 1% afsluitvergoeding over de hoofdsom van de lening. 

Meer informatie?

Bij RNHB zijn we altijd toegewijd aan het leveren van de beste financiële oplossingen voor onze klanten en daarom spelen we actief in op de behoeften van de markt.  

Voor meer informatie over financieringen van RNHB kunt u contact opnemen met uw vertrouwde contactpersoon binnen RNHB T (030) 799 66 66.  

Disclaimer Text

Aan de inhoud van dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend.

RNHB en (eventuele) andere leveranciers accepteren geen aansprakelijkheid voor de inhoud van deze publicatie en/of de informatie welke via deze publicatie wordt verstrekt. Deze informatie behelst op geen enkele manier een aanbod, advies of financiële dienst. RNHB biedt alleen financiering en geeft geen advies. Laat u daarom goed informeren door een adviseur over eventuele risico’s voordat u een financiering afsluit.

Componence Asset List