Over ons

Over RNHB

RNHB: Jouw allround vastgoedfinancier

Als de grootste niet-bancaire vastgoedfinancier in Nederland heeft RNHB een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1890.  

Bij RNHB begrijpen we de voortdurend veranderende vastgoedmarkt en innoveren we voortdurend om aan uw behoeften te voldoen. We kunnen u helpen bij het financieren van elk type vastgoed, van huurwoningen tot allerlei vormen van commercieel vastgoed, woningen en transformaties in heel Nederland.  

U kunt bij ons terecht voor buy-to-let financieringen, senior lending, renovaties, transformaties, ontwikkelingsfinanciering, mezzanine- en brugfinanciering. We zijn echt een one-stop-shop om aan al uw financieringsbehoeften te voldoen. 

We begrijpen dat vastgoedfinanciering complex kan zijn. Daarom hebben we een team van meer dan 150 toegewijde professionals om u gedurende het hele financieringsproces te ondersteunen. 

Met ons gestroomlijnde aanvraagproces en onze uitstekende service maken we financiering eenvoudig en snel, met de nodige flexibiliteit en maatwerk. 

Denken in kansen. Dat is RNHB.

2 Onze klanten 2

Waarom kiezen onze klanten RNHB?  

Veel vastgoedprofessionals en startende beleggers gingen u voor.

Bij RNHB begrijpen we waarom onze klanten ons blijven kiezen als hun partner voor vastgoedfinanciering. We bieden een uitgebreid scala aan diensten die zijn afgestemd op uw specifieke behoeften en doelen. Dit is waarom onze klanten ons vertrouwen: 

 • Ruime financieringsmogelijkheden: €50.000 tot €100 miljoen; 

 • Ondersteuning bij renovatie, verduurzaming en transformatie; 

 • Financiering van alle soorten vastgoed, van residentieel tot buy-to-let en commercieel vastgoed; 

 • Hoge loan-to-value (LTV) financiering tot 80%; 

 • Verzilveren van overwaarde; 

 • Professionele beoordeling, rekening houdend met uw specifieke situatie en financieringsbehoefte; 

 • Maatwerk en innovatieve oplossingen. 

 

Sluit u aan bij de duizenden tevreden klanten die hebben geprofiteerd van de expertise en klantgerichte aanpak van RNHB. Ervaar het verschil met RNHB als uw vertrouwde partner in vastgoedfinanciering. 

image about us

History

Van 1890 tot vandaag: Het verhaal van RNHB

Hoewel RNHB al meer dan 6 jaar in zijn huidige vorm bestaat, zijn we trots op onze historie en verbondenheid met Nederland die teruggaan tot de vorige eeuw.

 • 1890 Nederlandse Hypotheekbank N.V. wordt opgericht.   

 • 1937 Een halve eeuw later gaan zij samen met de Friesch-Groningsche Hypotheekbank, later afgekort naar FGH Bank.  
 • 1984 Dan begint de geschiedenis van de Rijnlandse Hypotheekbank. Meteen staat ‘de Rijnlandse’ voor een persoonlijke aanpak en uitgebreide kennis van de markt.  
 • 2008 In 2008 is het merk RNHB ontstaan uit de fusie van de Rijnlandse en de Nederlandsche Hypotheekbank.  
 • 2016 Eind 2016 is RNHB gekocht door een consortium onder leiding van Carval Investors. Zij zagen de kans om een vastgoedplatform te bouwen om de beste gespecialiseerde vastgoedfinancier van Nederland te worden.  

 

 

RNHB: Groei en innovatie in de Nederlandse vastgoedmarkt

In 2017 heeft RNHB de AFM-vergunning verkregen en zijn we begonnen met het uitbreiden van onze kredietverlening in de Nederlandse vastgoedmarkt.

Na de overname van een portefeuille van EUR 1.2B van FGH Bank, introduceerden we op maat gemaakte leningen voor grotere projecten. In 2020 doorbraken we de grens van een miljard en lanceerden we succesvol onze vijfde securitisatie, terwijl ons team groeide naar 140 medewerkers. In 2021 nam RNHB ongeveer 900 miljoen aan leningen over van Syntrus Achmea, wat getuigt van onze stabiliteit en toewijding aan klanten, zelfs tijdens uitdagende tijden.

In 2022 zijn we uitgegroeid tot de grootste niet-bancaire vastgoedfinancier van Nederland en behoren we tot de vier grootste vastgoedfinanciers.

We blijven ons inzetten voor de veranderende behoeften van onze klanten door financieringsoplossingen aan te bieden, zoals variabele rentetarieven, mezzanine-financiering, brugfinanciering en de verduurzaamhypotheek. Met deze nieuwe mogelijkheden kunnen we op maat gemaakte opties bieden die uw vastgoeddoelen ondersteunen.

3. Duurzaamheidsnorm

Onze duurzaamheidsnorm

De leegstand in winkelstraten en op kantorenparken biedt veel kansen voor vastgoedbeleggers. Transformaties van werk - naar woonruimte, leveren een mooie bijdrage aan het oplossen van het woningtekort. Met nieuwbouw alleen redden we het niet. Transformaties in binnenstedelijk gebied worden net zo belangrijk. Gebeurt dat op een duurzame manier, dan draagt u meteen bij aan een comfortabele en gezonde woonsituatie voor uw huurders én een beter milieu. Als financier willen we dit soort prachtige initiatieven ondersteunen. Met speciale financieringen voor het verbeteren van uw vastgoed, maar vooral door net als u in kansen te blijven denken.  

Klik voor onze visie op transformaties 

Werken bij

Onderneem. Leer. Groei. Dat is werken bij RNHB.  

Hou je van ondernemen, ben je ambitieus en zie jij jezelf als een lifelong learner? Dan pas je goed bij ons team. Bekijk onze openstaande vastgoed vacatures op de Werken Bij RNHB-site.