Over RNHB

Een pand kopen om te verhuren? RNHB is er voor iedereen die wil beleggen in vastgoed.

Met onze hypotheken financieren we woningen, winkels, kantoren en bedrijfsruimtes – en combinaties daarvan – bestemd voor de verhuur. Dit doen we voor beginnende en professionele vastgoedbeleggers. Meer dan 125 jaar hebben we expertise opgebouwd in de markt. We zijn daarom zeker van onze zaak als we zeggen: wij zijn goed in wat we doen. Bij RNHB richten we ons op wat wél kan, ook als er niet meteen een kant-en-klare oplossing is. We bouwen een band met u op, zodat uw droom ook de onze wordt.

  Ons verhaal

 • 1890

  Ons verhaal begint meer dan 125 jaar geleden. Op 22 november 1890 richten de heren Dirk Bos en Frans Wilkens de Nederlandsche Hypotheekbank op in Veendam.

 • 1937

  Een halve eeuw later gaan zij samen met de Friesch-Groningsche Hypotheekbank, later afgekort naar FGH Bank.

 • 1984

  Dan begint de geschiedenis van de Rijnlandse Hypotheekbank. Meteen staat ‘de Rijnlandse’ voor een persoonlijke aanpak en uitgebreide kennis van de markt.

 • 2003

  Vanaf het begin van de nieuwe eeuw werkt FGH Bank onder de vlag van de Rabobank.

 • 2008

  Drie jaar later sluit de Rijnlandse Hypotheekbank zich aan bij grote broer FGH Bank. RNHB wordt geboren uit de samenvoeging van de Rijnlandse en de Nederlandsche Hypotheekbank. Door ons rijke verleden ontwikkelen we ons tot een belangrijke financier op de vastgoedmarkt.

 • 2016

  Eind 2016 gaat er een frisse wind door ons bedrijf. RNHB maakt zich los van de Rabobank en gaat verder op eigen benen. Niet langer als bank, maar als aanbieder van hypothecair krediet. Professioneel en vernieuwend: dáár gaan we voor.

 • 2018

  Als zelfstandige aanbieder van hypothecair krediet met een eigen AFM-vergunning gaan we verder en groeit zowel onze klantportefeuille als het aantal RNHB-medewerkers. In het vierde kwartaal van dit jaar verhuizen we van de St. Jacobsstraat naar ons eigen nieuwe kantoor in het WTC in Utrecht.

Werken bij RNHB

Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent!

Vernieuwen is voor ons het allerbelangrijkste. We zijn een persoonlijke online dienstverlener die anders is dan wat u verwacht van een vastgoedfinancier. Werken bij RNHB is dan ook net een tikje anders dan normaal.

Vertel me meer