Dit is RNHB

Een pand kopen om te verhuren? RNHB is er voor iedereen die wil beleggen in vastgoed. Met onze hypotheken financieren we woningen, winkels, kantoren en bedrijfsruimtes – en combinaties daarvan – bestemd voor de verhuur. Dit doen we voor beginnende en professionele vastgoedbeleggers.

RNHB bestaat sinds 1890. Meer dan 125 jaar hebben we expertise opgebouwd in de markt. We zijn daarom zeker van onze zaak als we zeggen: wij zijn goed in wat we doen. Bij RNHB richten we ons op wat wél kan, ook als er niet meteen een kant-en-klare oplossing is. We bouwen een band met je op, zodat jouw droom ook de onze wordt.

Ons verhaal

 • 1890

  Ons verhaal begint meer dan 125 jaar geleden. Op 22 november 1890 richten de heren Dirk Bos en Frans Wilkens de Nederlandsche Hypotheekbank op in Veendam.

 • 1937

  Een halve eeuw later gaan zij samen met de Friesch-Groningsche Hypotheekbank, later afgekort naar FGH Bank.

 • 1984

  Dan begint de geschiedenis van de Rijnlandse Hypotheekbank. Meteen staat ‘de Rijnlandse’ voor een persoonlijke aanpak en uitgebreide kennis van de markt.

 • 2003

  Vanaf het begin van de nieuwe eeuw werkt FGH Bank onder de vlag van de Rabobank.

 • 2008

  Drie jaar later sluit de Rijnlandse Hypotheekbank zich aan bij grote broer FGH Bank. RNHB wordt geboren uit de samenvoeging van de Rijnlandse en de Nederlandsche Hypotheekbank. Door ons rijke verleden ontwikkelen we ons tot een belangrijke financier op de vastgoedmarkt.

 • 2016

  Eind 2016 gaat er een frisse wind door ons bedrijf. RNHB maakt zich los van de Rabobank en gaat verder op eigen benen. Professioneel en vernieuwend: dáár gaan we voor.