Professionals banner

Vastgoedhypotheek voor professionals

body text prof

De vastgoedhypotheek voor professionals is bedoeld voor beleggers die in vastgoed beleggen vanuit bedrijf of beroep. Deze financiering is mogelijk voor vastgoed in heel Nederland en biedt ook de mogelijkheid om een bouwdepot te nemen. Grote renovaties en transformaties van residentiële panden zijn ook mogelijk. Of u nu bestaande panden wilt transformeren, een hypotheek wilt herfinancieren of nieuwe aankopen wilt financieren, deze financiering biedt de nodige flexibiliteit. 

De vastgoedhypotheek voor professionals in het kort: 

 • Investeer in residentiële panden door heel Nederland. 

 • Een LTV ratio tot 80%, waarvan 70% aflossingsvrij.   

 • Ook voor het verzilveren van overwaarde uit uw pand(en). 

 • U kunt deze hypotheek ook inzetten voor transformaties naar residentieel vastgoed.

 • Verbouwingsplannen? Geen bouwdepotkosten bij een bouwdepot tot €1 miljoen. 

 • Bij financieringen t/m €2,5 miljoen is eenmalig 10% vergoedingsvrije aflossing, per leningdeel, van de oorspronkelijke hoofdsom per kalenderjaar toegestaan.

Prof FAQ

Deze hypotheek is speciaal voor professionele vastgoedinvesteerders. U bent professional als u opereert vanuit uw beroep of bedrijf . 

Handelt u niet vanuit beroep of bedrijf? Dan is onze vastgoedhypotheek voor consumenten mogelijk een optie voor u. 

 • Door heel Nederland. Ook buiten de Randstad, in krimpgebieden of op B-locaties.  

 • Residentieel vastgoed: woonruimte, appartementen en studio's, waaronder ook studenten- en seniorenhuisvesting. 

 • Te verbouwen of te transformeren residentieel vastgoed. U kunt hiervoor een bouwdepot boven op deze financiering afsluiten. Lees hier meer over de voorwaarden en kosten van ons bouwdepot. 

 • De maximale financiering die u kunt krijgen bij de lineaire vastgoedhypotheek van RNHB is 80% van de marktwaarde in verhuurde staat. 

 • Voor de aflossingsvrije hypotheek geldt een maximale financiering van 70% van de marktwaarde in verhuurde staat.  

De maximale lening is mede afhankelijk van de verhuur- en verkoopbaarheid van het pand en de beoordeling van de aanvraag.  

Als professional kunt u een lineaire of aflossingsvrije hypotheek (of combinatie daarvan) voor woonruimte afsluiten. Indien u kiest voor een combinatie betaalt u voor het aflossingsvrije deel geen aflossing. Voor het lineaire deel is het minimale aflossingspercentage 4% per jaar. 

Met een lineaire hypotheek lost u elke maand hetzelfde bedrag af op de hypotheek. Omdat uw schuld zo steeds lager wordt, betaalt u ook steeds minder rente. Het bruto maandbedrag gaat daarom elke maand omlaag. 

Met een aflossingsvrije hypotheek betaalt u het geleende bedrag niet stap voor stap terug. U betaalt alleen rente. Aan het eind van de looptijd van de hypotheek betaalt u het geleende bedrag terug met eigen geld, bijvoorbeeld met het geld dat de verkoop van het pand oplevert. 

     

Lineair 

Aflossingsvrij 

 Aflosbedrag 

Elke maand hetzelfde 

n.v.t. (u lost alles af aan het eind) 

 Rentebedrag 

Elke maand minder 

Elke maand hetzelfde 

 Bruto maandbedrag 

Elke maand minder 

Elke maand hetzelfde, gelijk aan het rentebedrag 

Kosten

Wij zijn graag transparant over de (mogelijke) kosten die met deze financiering gepaard gaan, zodat u van tevoren goed kunt inschatten wat dit voor u en uw belegging betekent: 

Afsluitkosten 

 • Een afsluitvergoeding van 1% over de leensom als u de aanvraag rechtstreeks bij ons indient en 0% als dit via een adviseur gebeurt.  

 • Advieskosten indien u de financiering via uw financieel adviseur afsluit. Het is aan de financieel adviseur zelf welke advieskosten hij berekent. Wij berekenen in dit geval geen afsluitkosten. 

Exit fee (indien van toepassing)

Situatie  Kosten 
Vervroegde aflossing in het 1e jaar van de rentevast periode  3% 
Vervroegde aflossing in het 2e jaar van de rentevast periode  2% 
Vervroegde aflossing in het 3e jaar van de rentevast periode  1% 
Drie jaar van de rentevast periode zijn verstreken  0% 
Bij financieringen met een bouwdepot groter dan 25% van het leningbedrag: een exit fee op de expiratiedatum van de lening 1% 

Bouwdepotkosten (indien van toepassing)

 • Voor financieringen met een hoofdsom tot en met €1 miljoen worden geen bouwdepotkosten in rekening gebracht.   

Voor financieringen met een hoofdsom vanaf €1 miljoen 

Bouwdepot tot en met €25.000 

Geen kosten 

Bouwdepot tussen de €25.000 en €75.000 

€500 

Bouwdepot boven de €75.000 

2% van het bouwdepotbedrag 

 

Risico's

Belangrijk bij beleggen in vastgoed

Een vastgoedhypotheek is een lening. Lenen brengt risico’s met zich mee. Natuurlijk bekijken we uw situatie goed en verstrekken we u alleen een hypotheek als de risico’s voor u laag genoeg zijn.

Voorbeelden van risico’s

Voordat u begint met beleggen in vastgoed, is het belangrijk de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. Hieronder zetten we een aantal risico’s voor u op een rij.

Uw inkomen daalt Ook als uw inkomen daalt, moet u kosten betalen. Uw belegging zit in het huis. U kunt dit geld niet opnemen. Zorg daarom dat u genoeg geld opzij zet voor een mindere periode.
Het pand staat leeg Als het pand leeg komt te staan, heeft u (tijdelijk) geen huurinkomsten. Ook dan moet u de kosten gewoon doorbetalen.
Het pand wordt minder waard Als het pand minder waard wordt en u verkoopt het, dan kan het zijn dat u een restschuld krijgt.
Onverwachte kosten Het kan zijn dat u voor onverwachte kosten komt te staan, bijvoorbeeld voor (groot) onderhoud. Denk aan een cv-ketel die kapot gaat.
De rente gaat omhoog Als de rentevaste periode is afgelopen en u wilt de hypotheek verlengen, dan kan de rente omhoog gaan.
Einde hypotheek Als uw hypotheek afloopt, dient het resterende bedrag te worden voldaan. Ook kijken we samen naar de mogelijkheden voor een vervolg van de financiering. 
Overlijden

Als u en/of uw partner overlijdt, houd hier dan rekening mee:

Als uw partner overlijdt, dan vallen er misschien inkomsten weg. Daardoor kan het moeilijk worden om de kosten te betalen.

Als u overlijdt (en u heeft geen partner), dan bespreken we samen met uw nabestaanden de mogelijkheden, bijvoorbeeld herfinanciering of verkoop van het pand.

 

Contact Consumenten

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

(030) 799 66 66

aanvraag@rnhb.nl

How it works Professional

Hoe werkt het aanvragen van een financiering?

Stap 1

Aanvraag indienen

Ontvang een indicatieve offerte na beoordeling van uw aanvraag. U kunt deze rechtstreeks indienen of via een financieel adviseur.

Stap 2

Documenten aanleveren

Lever alle benodigde documenten, inclusief taxatierapport, in voor uw aanvraagbeoordeling.

Stap 3

Financiering afronden

Na positieve beoordeling, kunt u het proces voltooien bij de notaris.

Wilt u een hypotheek aanvragen? Ga naar ons portaal

carousel intro

Overige financieringsopties

Buiten de bovengenoemde categorieën bieden we ook andere financieringsopties aan voor zowel nieuwe aankopen als herfinancieringen. Bekijk het volledige overzicht hieronder.  

De verhuurhypotheek voor consumenten is aan te vragen voor financieringen tot €2,5 miljoen. Heeft u grootschalige vastgoedambities? Voor aanvragen boven de €2,5 miljoen kunt u terecht op onze maatwerkpagina.

Componence Asset List