5 minuten met...Eijgen Finance

1

5 minuten met… Eijgen Finance Groningen Stad & Zwolle

RNHB onderhoudt relaties met een uitgebreid netwerk van onafhankelijke financiële adviseurs door Nederland. Onder hen valt Eijgen Finance, een zelfstandig intermediair voor het MKB en vastgoed investeerders in het hele land.

Eijgen Finance is 9 jaar geleden opgericht door Johan Westra en Franke Twerda, gericht op de bediening van MKB-klanten en vastgoedbeleggers en als alternatief voor de grootbanken waarbij traditioneel financieel advies ingewonnen werd,  Zij zijn gestart in Joure en kregen vanuit andere adviseurs de vraag om zich aan te mogen sluiten. Zo werd de franchiseformule geboren.

Vorig jaar zomer opende de veertiende vestiging van Eijgen Finance in Groningen Stad, onder leiding van financieel adviseur Sjon van Veen en vastgoedadviseur Thomas Peters. In een tijd waarin klanten bij  traditionele grootbanken vaak vastlopen, kijken Van Veen en Peters breder en onafhankelijk naar wat er in de markt gebeurt en welke alternatieven er voor hen beschikbaar zijn.

We hadden een gesprek met Sjon van Veen en Thomas Peters, eigenaren van Eijgen Finance Groningen Stad en Zwolle en tevens eigenaren van Fortior Hypotheken. Wat zijn hun ambities en hoe beoordelen zij hun samenwerking met RNHB?  

Kunnen jullie Eijgen Finance even voorstellen?

Toen we september 2022 begonnen met Eijgen Finance en Fortior Hypotheken in Groningen Stad, hebben we een sterke start kunnen maken. Gedurende deze tijd hebben we diverse ondernemers geholpen bij het verkrijgen van passende financieringen. Toen het gebied in Zwolle e.o. vrijkwam binnen de franchiseformule hebben we daarop ingespeeld en hebben we recentelijk ons tweede kantoor geopend om ook in deze regio onze expertise in MKB - en vastgoed financieringen aan te bieden.

Eijgen Finance is een krachtige landelijke formule die zich specialiseert in vastgoed- en MKB-financieringen en onafhankelijk opereert met een breed netwerk van financiers. Met Fortior Hypotheken richten we ons specifiek op het ondersteunen van particulieren en ondernemers bij het verkrijgen van de juiste hypotheek voor hun eigen woning. Met deze brede aanpak hebben we alle benodigde kennis en ervaring in huis om het verschil te maken.

Kunnen jullie wat inzicht geven over jullie onderlinge verhouding en rolverdeling?

"We hebben een goede verdeling van taken en werken nauw samen. Sjon heeft als financieel adviseur veel ervaring met particuliere financieringen en een groot netwerk met ondernemers, terwijl ik me meer richt op vastgoedfinancieringen en MKB-financieringen en de combinatie van deze vraagstukken." aldus Thomas Peters.

Wat is jullie onderscheidend vermogen in de vastgoedmarkt?

Wat ons onderscheidt, is de combinatie van de aanwezige expertise binnen de Eijgen Finance formule en Fortior Hypotheken. De formule heeft ingangen bij alle landelijke financiers en niche spelers.

‘’Door verder te kijken dan de traditionele grootbanken, vinden we voor ieder financieringsvraagstuk wel een passende oplossing. Ons netwerk en de ingangen bij de diverse financieringspartijen spelen daarbij een cruciale rol. ‘’Als de klant bij ons een financieringsvraagstuk neerlegt, is die verzekerd van een snelle en scherpe oplossing.’’ Dat maakt onze manier van werken sterk en doortastend,” aldus Van Veen.

Wij kunnen een breed scala aan vraagstukken aanpakken, van particuliere financieringsaanvragen tot MKB-en vastgoed financieringen. “Wij begeleiden de klant vanaf het begin. Die persoonlijke aanpak is de kracht van ons kantoor.” aldus Peters.

Welke ambities streven jullie na in de nabije toekomst?

Sjon vertelt enthousiast; "Met onze vestiging in Groningen Stad willen we de sterke start doorzetten, daarnaast gaan we proberen om in Zwolle de komende maanden ook de eerste vraagstukken voor ondernemers en particulieren in te vullen. "

Hoe spelen jullie in op de huidige markt?

We streven ernaar ons te onderscheiden door onze klanten de beste oplossingen te bieden. Onze dienstverlening is voor iedereen toegankelijk. We staan klaar om zowel kleine als grote spelers in de vastgoedsector te ondersteunen. We verwelkomen zowel startende ondernemers als bedrijven die al enige tijd actief zijn en onze hulp en advies kunnen gebruiken. Onze strategie is niet alleen gericht op het beantwoorden van hun financieringsbehoeften, maar ook op het opbouwen van sterke, langdurige relaties gebaseerd op vertrouwen en wederzijdse groei.

Welke type financieringen sluiten jullie af?

Thomas Peters: "Wij helpen ondernemers aan een passende financiering voor verscheidene projecten, van wonen tot commercieel en van bestaande bouw tot nieuwbouw voor de verhuur en eigen gebruik. Onze flexibiliteit blijkt uit de diversiteit van de projecten. Dit laat zien dat we in staat zijn om te voldoen aan verschillende en complexe financieringsbehoeften in de vastgoedsector."

Eijgen Finance heeft nog een interessant en belangrijk ijzer in het vuur welke al veel aftrek vindt bij vastgoed ondernemers. Jild (Fries voor geld) verstrekt overbruggingsfinancieringen aan ondernemers en vastgoedbeleggers.

Op deze manier kunnen zij bijvoorbeeld een transformatie project realiseren en kan er nadien geherfinancierd worden bij een reguliere vastgoedfinancier. De financieringen worden verstrekt door particuliere investeerders en kunnen alleen worden aangevraagd via een adviseur van Eijgen Finance. Jild werkt doeltreffend en zorgt voor maatwerk: met leensommen van 100.000 tot anderhalf miljoen euro kunnen snel overbruggingsleningen worden aangevraagd. Ook hier zet Eijgen Finance zijn uitgebreide eigen netwerk in. Particulieren of partijen die het interessant lijkt om te investeren zijn ook van harte welkom om de mogelijkheden eens nader te bespreken.

Hoe zou een klant jullie omschrijven?

We staan bekend om onze persoonlijke, laagdrempelige benadering en oprechte interesse in de individuele behoeften van onze klanten. We nemen de tijd om te luisteren, om te begrijpen wat ze nodig hebben, en we bieden op maat gemaakte oplossingen die aansluiten bij de specifieke situatie van de klant. Dit element van persoonlijke betrokkenheid en oprechtheid vormt de kern van onze dienstverlening.

Hoe ervaren jullie de samenwerking met RNHB?

Sjon van Veen: "RNHB is een fijne partij om mee samen te werken. Het is een betrouwbare partner waarmee wij goed kunnen overleggen en uitdagingen kunnen voorleggen. Ze reageren snel, denken actief met ons mee, en verstrekken eerlijke en transparante oplossingen. Dit hoge niveau van betrokkenheid en ondersteuning maakt ze een essentiële samenwerkingspartner."

Kunnen jullie een voorbeeld noemen van een gezamenlijke klantervaring met RNHB?

Sjon van Veen: "Voor een van onze klanten in het vastgoed hebben we verschillende financieringen geregeld, in verschillende steden, waaronder Groningen. Onze relatie met RNHB laat zien dat we echt gaan voor langdurige samenwerkingen. We proberen niet alleen eenmalige oplossingen te bieden, maar we staan onze klanten voortdurend bij in al hun vastgoedprojecten. Onze flexibiliteit en betrokkenheid gedurende het hele proces, in samenwerking met RNHB, tonen onze toewijding aan elke klant."

Hoe speelt RNHB in op de huidige marktontwikkelingen?

Thomas Peters drukt zijn bewondering uit voor het vermogen van RNHB om zich aan te passen: "RNHB heeft bewezen zeer alert te zijn op huidige marktontwikkelingen. Vooral in deze tijd, met aanzienlijk gestegen rentes, hebben zij op indrukwekkende wijze hun eigen productaanbod onder de loep genomen. Ze zijn niet bang geweest om kritisch te kijken naar hun bestaande diensten en hebben innovatieve oplossingen geïntroduceerd, zoals de Meeneemservice en Doorgeefservice van RNHB. Dit toont hun bereidheid om te vernieuwen en zich aan te passen aan de voortdurend veranderende marktomstandigheden."

Disclaimer

Aan de inhoud van deze communicatie kunnen geen rechten worden ontleend. RNHB en (eventuele) andere leveranciers accepteren geen aansprakelijkheid voor de inhoud van deze publicatie en/of de informatie welke via deze publicatie wordt verstrekt. Deze informatie behelst op geen enkele manier een aanbod, advies of financiële dienst. RNHB biedt alleen financiering en geeft geen advies. Laat u daarom goed informeren door een adviseur over eventuele risico’s voordat u een financiering afsluit.