Maatwerk financiering

Maatwerkfinanciering

Grote investeringen vragen om maatwerk

Vastgoedinvesteringen vanaf €2,5 miljoen vragen om een maatwerkoplossing. Speciaal voor iedereen met een (her)financieringsbehoefte tot €100 miljoen en zelfs daarboven. Onze relatiemanagers informeren u graag over onze aanpak voor zowel residentieel, commercieel als gemixt vastgoed.

 • Voor professionals met een financieringsbehoefte vanaf €2,5 miljoen tot €100 miljoen en zelfs daarboven.

 • (Her)financiering van residentieel, commercieel en gecombineerd vastgoed door heel Nederland.

 • Geheel passend naar uw financieringswens, ongeacht het type object of de financieringsgrootte.

Maatwerkfinanciering usp

De voordelen van een maatwerkfinanciering bij RNHB

 • Met het financieren van vastgoed als enige focus, durven wij in kansen te denken. Ook als dit betekent dat uw vastgoed(portefeuille) niet doorsnee is. Onze maatwerkaanpak is juist bedoeld om verder te kijken dan de standaard mogelijkheden.

 • Met onze maatwerkaanpak behoort het verzilveren van overwaarde uit uw huidige panden tot de mogelijkheden.

 • Snel schakelen met uw eigen relatiemanager en financieringsspecialist binnen RNHB.

 • Verbouwen, verduurzamen of transformeren? U kunt de investeringen die hiervoor nodig zijn meefinancieren.

 • Zoekt u een kortlopende en flexibele financieringsoplossing in afwachting van een omgevingsvergunning, bestemmingsplanwijziging of tot uw verbouwing afgerond is? RNHB biedt kortlopende financieringen op maat met een overbruggingsfinanciering.

 • Heeft u een aanvullende financieringsbehoefte op uw bestaande hypothecaire lening? RNHB verstrekt u graag een achtergestelde lening (mezzanine) in afstemming met uw bestaande financier van de reguliere hypothecaire lening.  

Wat u over deze financiering wilt weten

Voor wie?

Voor professionals met een financieringsbehoefte vanaf €2,5 miljoen tot €100 miljoen en zelfs daarboven.

Wij financieren vrijwel alle (juridische) entiteiten. Daaronder vallen dus ook:

 • Box 3 beleggers die een privé portefeuille opbouwen.

 • CV's en BV's.

 • Vennootschappen.

 • Familiebedrijven.

 • Stichtingen.

 • Vastgoedbeleggers gevestigd in het buitenland.

Welke type panden?

 • Wij financieren in principe alle segmenten in het vastgoed en heel divers.
 • Residentieel vastgoed: woningen en appartementen, studio's, studenten- of seniorenhuisvesting en meer.
 • Commercieel vastgoed: bedrijfs- en kantoorruimtes, retail, horeca, logistiek en industrieel vastgoed, zorgvastgoed en meer.
 • Combinatiepanden: meerdere functies onder één dak, bijvoorbeeld wonen en werken.
 • Panden die door middel van transformaties een nieuwe bestemming krijgen.

Wat is de maximale LTV?

Maatwerk vraagt om een andere benadering. Op basis van persoonlijke gesprekken met onze financieringsspecialisten en de door u aan te leveren documenten en plannen, verstrekken wij u ook een maximale LTV. Doorgaans financieren wij tot en met:

 • 80% bij residentieel vastgoed.

 • 70% bij commercieel vastgoed.

 • 75% bij combinatiepanden.

Wat zijn de risico's?

Belangrijk bij beleggen in vastgoed

Een vastgoedhypotheek is een lening. Lenen brengt risico’s met zich mee. Natuurlijk bekijken we uw situatie goed en verstrekken we u alleen een hypotheek als de risico’s voor u laag genoeg zijn.

Voorbeelden van risico’s

Voordat u begint met beleggen in vastgoed, is het belangrijk de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. Hieronder zetten we een aantal risico’s voor u op een rij.

Uw inkomen daaltOok als uw inkomen daalt, moet u kosten betalen. Uw belegging zit in het huis. U kunt dit geld niet opnemen. Zorg daarom dat u genoeg geld opzij zet voor een mindere periode.
Het pand staat leegAls het pand leeg komt te staan, heeft u (tijdelijk) geen huurinkomsten. Ook dan moet u de kosten gewoon doorbetalen.
Het pand wordt minder waardAls het pand minder waard wordt en u verkoopt het, dan kan het zijn dat u een restschuld krijgt.
Onverwachte kostenHet kan zijn dat u voor onverwachte kosten komt te staan, bijvoorbeeld voor (groot) onderhoud. Denk aan een cv-ketel die kapot gaat.
De rente gaat omhoogAls de rentevaste periode is afgelopen en u wilt de hypotheek verlengen, dan kan de rente omhoog gaan.
Einde hypotheekAls uw hypotheek afloopt, dient het resterende bedrag te worden voldaan. Ook kijken we samen naar de mogelijkheden voor een vervolg van de financiering. 
Overlijden

Als u en/of uw partner overlijdt, houd hier dan rekening mee:

Als uw partner overlijdt, dan vallen er misschien inkomsten weg. Daardoor kan het moeilijk worden om de kosten te betalen.

Als u overlijdt (en u heeft geen partner), dan bespreken we samen met uw nabestaanden de mogelijkheden, bijvoorbeeld herfinanciering of verkoop van het pand.

Uw vastgoed (her)financieren?

Heeft u een financieringsbehoefte vanaf €2,5 miljoen of u wilt u uw portefeuille voor meer dan €2,5 miljoen herfinancieren? Neem dan contact op met één van onze relatiemanagers. U kunt ook een bel- of mailverzoek voor hen achterlaten. Er wordt dan op een - door u gekozen moment - contact met u opgenomen.

Roland Staats

Relatiemanager
Zuid Nederland

06 13 17 45 39

Andrea Hulshof

Relatiemanager


06 30 43 94 62

Mattijs 't Hoen

Relatiemanager
Midden, Noord en Oost 

06 52 85 71 31

Menno Rodrigues Pereira

Relatiemanager
Randstad

06 82 41 29 16

 

Aanvraagproces maatwerkfinanciering

Aanvraag indienen

Een maatwerkfinanciering begint met goed contact. Daarom krijgt u een persoonlijk aanspreekpunt binnen RNHB toegewezen, een relatiemanager. Samen met een financieringsspecialist is hij of zij gespecialiseerd in het verstrekken van grote vastgoedfinancieringen. Dat werkt wel zo prettig. 

Vanaf €2,5 miljoen kunt u hieronder een vrijblijvende aanvraag indienen.

Indicatieve termsheet

Met onze indicatieve termsheet krijgt u inzicht in uw persoonlijke financieringsmogelijkheden bij RNHB.  Als de indicatieve termsheet door u is ondertekend, kunt u de taxatie uitzetten bij een, door RNHB aangewezen, taxateur. Ook levert u alle benodigde stukken aan zodat wij een gedetailleerde beoordeling kunnen uitvoeren. 

Kredietovereenkomst

Is uw aanvraag goedgekeurd? Dan ontvangt u direct een bindende kredietovereenkomst. 

Uitbetaling lening

Na ondertekening van de kredietovereenkomst, boeken wij de gelden uit en wordt de hypotheek gevestigd bij een notaris van uw keuze.