Renovaties en verbouwingen

Verbouwing detail

Heeft u verbouwplannen? Dan bent u bij RNHB aan het juiste adres.  

Wij vinden het belangrijk dat u waarde creëert die er nu nog niet is. Denk aan het verduurzamen van uw woning of de transformatie van een bedrijfsruimte. Bij ons kunt u een verbouwing daarom gewoon meefinancieren, wij bieden een gunstig bouwdepot.  

Ons bouwdepot in het kort   

 • Een speciale rekening bij uw beleggingshypotheek waaruit u de kosten van de transformatie, de renovatie of bijvoorbeeld het verduurzamen betaalt.

 • Voor kleine en grote projecten.

 • Beschikbaar voor (transformatie naar) residentieel vastgoed en combinatiepanden. 

 • Ter ondersteuning bij het verduurzamen van kantoorpanden. 

 • Tot en met €1 miljoen geen bouwdepotkosten. 

Kenmerken van ons bouwdepot

Voor wie?

 • Iedereen die vastgoed wil transformeren of verbouwen. Voor zowel startende beleggers als ervaren professionals. 

Welke type panden en waar?

 • Residentieel vastgoed (woningen, appartementen en wooncomplexen).

 • Kantoorpanden waarvoor het wettelijk verplicht is om te verduurzamen naar een minimaal label C of zelfs A. 

 • Combinaties van woningen en bedrijfsruimte.  

 • Door heel Nederland, ook in krimpgebieden of op B-locaties.

 • Gaat u residentieel en/of combinatievastgoed verduurzamen naar een minimaal energielabel B en bent u een professionele belegger (meer dan €35.000 aan bruto-inkomsten per jaar uit vastgoed)? Dan is onze Verduurzaamhypotheek mogelijk ook interessant voor u. 

Wat is de maximale financiering?

U sluit het bouwdepot af bovenop één van onze financieringen. De maximale LTV verschilt per financiering. Voor de hoogte van het bouwdepot kijken we naar: 

 • De (reële) verbouwingskosten. 

 • Het verschil tussen de maximale lening in huidige staat en de maximale lening na verbouwing.    

Wat zijn de kosten?

 • Voor financieringen met een hoofdsom tot en met €1 miljoen worden geen bouwdepotkosten in rekening gebracht.   

 • Valt u onder onze voorwaarden voor consumenten? Dan brengen wij nooit bouwdepotkosten in rekening. 
   

Voor financieringen met een hoofdsom vanaf €1 miljoen 

Bouwdepot tot en met €25.000 

Geen kosten 

Bouwdepot tussen de €25.000 en €75.000 

€500 

Bouwdepot boven de €75.000 

2% van het bouwdepotbedrag 

Wat zijn de risico's?

Belangrijk bij beleggen in vastgoed

Een vastgoedhypotheek is een lening. Lenen brengt risico’s met zich mee. Natuurlijk bekijken we uw situatie goed en verstrekken we u alleen een hypotheek als de risico’s voor u laag genoeg zijn.

Voorbeelden van risico’s

Voordat u begint met beleggen in vastgoed, is het belangrijk de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. Hieronder zetten we een aantal risico’s voor u op een rij.

Uw inkomen daaltOok als uw inkomen daalt, moet u kosten betalen. Uw belegging zit in het huis. U kunt dit geld niet opnemen. Zorg daarom dat u genoeg geld opzij zet voor een mindere periode.
Het pand staat leegAls het pand leeg komt te staan, heeft u (tijdelijk) geen huurinkomsten. Ook dan moet u de kosten gewoon doorbetalen.
Het pand wordt minder waardAls het pand minder waard wordt en u verkoopt het, dan kan het zijn dat u een restschuld krijgt.
Onverwachte kostenHet kan zijn dat u voor onverwachte kosten komt te staan, bijvoorbeeld voor (groot) onderhoud. Denk aan een cv-ketel die kapot gaat.
De rente gaat omhoogAls de rentevaste periode is afgelopen en u wilt de hypotheek verlengen, dan kan de rente omhoog gaan.
Einde hypotheekAls uw hypotheek afloopt, dient het resterende bedrag te worden voldaan. Ook kijken we samen naar de mogelijkheden voor een vervolg van de financiering. 
Overlijden

Als u en/of uw partner overlijdt, houd hier dan rekening mee:

Als uw partner overlijdt, dan vallen er misschien inkomsten weg. Daardoor kan het moeilijk worden om de kosten te betalen.

Als u overlijdt (en u heeft geen partner), dan bespreken we samen met uw nabestaanden de mogelijkheden, bijvoorbeeld herfinanciering of verkoop van het pand.

Extra fijn aan ons bouwdepot

 • Inzetbaar als extra rekening bovenop onze reguliere vastgoedfinanciering. Bij onze hypotheek voor commercieel vastgoed geldt dat wij alleen een bouwdepot verstrekken voor kantoren.  

 • Duurzaamheid stimuleren we extra in onze verduurzaamhypotheek – met lagere rentetarieven bijvoorbeeld -, maar aan het afsluiten van een bouwdepot voor residentieel vastgoed hangen geen specifieke voorwaarden voor een minimum energielabel. Voor het verbouwen van kantoren geldt echter wel de aanvullende voorwaarde dat we alleen financieren als de verbouwing leidt tot een minimaal energielabel B . 

Hoe werkt het aanvragen van een bouwdepot?

Aanvraag indienen

Wilt u financieel advies of regelt u uw aanvraag liever direct met RNHB? Beide opties zijn mogelijk. RNHB schakelt net zo makkelijk met u als met uw financieel adviseur. 

Indicatieve offerte

Na de beoordeling van uw aanvraag op basis van de beschikbare documentatie, ontvangt u een indicatieve termsheet. Deze beschrijft de belangrijkste financieringsvoorwaarden en stappen die nodig zijn om tot een kredietovereenkomst te komen. Hier kunnen nog geen rechten aan worden ontleend.  

Documenten aanleveren

U levert alle documenten aan welke nodig zijn voor het beoordelen van uw financieringsaanvraag.

Taxatie uitzetten

Kies een taxateur uit onze lijst en vraag zelf de taxatie aan. De kosten en betaling regelt u zelf met de taxateur. Upload het taxatierapport in MijnRNHB, samen met andere belangrijke documenten.

Uw taxateur zal daarnaast het rapport naar RNHB versturen via SBR Nexus. Hiertoe zal de taxateur u vragen om het dossiernummer die u van ons hebt gekregen bij de financieringsaanvraag. Zo weten wij welk taxatierapport bij welke financieringsaanvraag behoort.

Kredietovereenkomst goedkeuren

Is het pand getaxeerd en zijn alle belangrijke documenten binnen? Dan kunnen wij uw aanvraag beoordelen. Als de aanvraag positief is beoordeeld, sturen we u een kredietovereenkomst ter goedkeuring. 

Financiering afronden

Als u de kredietovereenkomst heeft geaccepteerd, gaat u langs bij de notaris. Wij zorgen ervoor dat het geld op tijd bij de notaris is, de notaris maakt de officiële hypotheekakte op. Daarmee is de financiering rond. Gefeliciteerd!

Bereken wat u kunt lenen

 • Inclusief een rente indicatie.
 • Inzicht in uw cashflow.
 • Bewaar de berekening na afloop.

Heeft u nog vragen?

 • Bereikbaar op werkdagen tussen 8:30 - 17:00.
 • Mail ons: aanvraag@rnhb.nl. 
 • Bel ons: 030 - 799 66 66.