Meeneemservice

3

Neem uw lening bij RNHB met leningcondities mee naar een ander pand

RNHB biedt een mooie mogelijkheid indien u van plan bent een pand te verkopen en een ander pand wilt financieren. De Meeneemservice maakt het mogelijk om de bestaande lening(en) met de bestaande rente* te behouden voor een vervangend en gelijkwaardig pand dat u aankoopt of reeds in bezit heeft. U hoeft dus niet een volledig nieuwe financiering aan te vragen waar doorgaans een hoger rentetarief bij komt kijken. Mocht u meer financiering wensen dan de resterende hoofdsom van de bestaande lening, dan kan een aanvraag voor een extra leningdeel worden ingediend met Meerdere Leningdelen.

Meeneemservice in het kort:

 • Behoud van een gunstig rentetarief*
 • Laagdrempelig aanvraagproces
 • Alleen een taxatie voor het nieuwe onderpand
 • Aanvullend leningdeel mogelijk

 

*Er kan sprake zijn van een renteopslag.

2

4

Aanvraagproces

1. Aanvraagformulier RNHB Doorgeefservice invullen en sturen naar aanvraag@RNHB.nl
2. Intakegesprek
3. Documenten aanleveren
4. Beoordelen financieringsaanvraag
5. Ontvangst en ondertekening definitieve kredietovereenkomst
6. Notaris informeren
7. Overdracht afronden
 

Voor de Meeneemservice geldt een apart aanvraagproces. U kunt hiervoor géén gebruik maken van het aanvraagformulier in het portaal. Wilt u de Meeneemservice aanvragen? Maak dan gebruik van het speciale aanvraagformulier en stuur deze naar aanvraag@rnhb.nl. Wij zullen dan z.s.m. contact met u opnemen. Tijdens het intakegesprek wordt de aanvraag inhoudelijk verder besproken, zodat wij de aanvraag verder in gang kunnen gaan zetten. Na ontvangst van alle noodzakelijke documenten beoordelen wij de aanvraag. Bij een positieve beoordeling stellen wij de kredietovereenkomst op voor ondertekening. Na ontvangst van de getekende kredietovereenkomst informeren wij de notaris voor het passeren van de hypotheekakte. De lening wordt na het passeren actief en zichtbaar voor u in ons klantportaal.

5

Voorwaarden 

 • Resterende leningbedrag is minimaal €50.000

 • De meegenomen rente geldt voor de resterende rentevaste periode

 • Het nieuwe onderpand is gelijkwaardig aan het oude onderpand

 • LTV, DSCR en ICR moeten passend blijven bij nieuwe onderpand

 • De kredietnemers blijven gelijk

 • Handelsfinancieringen zijn uitgesloten

 • Afsluitkosten tot €2,5 miljoen bedragen €950

 

*Afhankelijk van de voorwaarden van de bestaande lening kunnen er aanvullende voorwaarden van toepassing zijn, zoals een renteopslag.

7

Meer informatie?

Voor meer informatie over financieringen van Meeneemservice kunt u contact opnemen met uw vertrouwde contactpersoon binnen RNHB (030) 799 66 66.

Disclaimer

Aan de inhoud van deze communicatie kunnen geen rechten worden ontleend. RNHB en (eventuele) andere leveranciers accepteren geen aansprakelijkheid voor de inhoud van deze publicatie en/of de informatie welke via deze publicatie wordt verstrekt. Deze informatie behelst op geen enkele manier een aanbod, advies of financiële dienst. RNHB biedt alleen financiering en  geeft geen advies. Laat u daarom goed informeren door een adviseur over eventuele risico’s voordat u een financiering afsluit.