Vastgoedhypotheek voor professionals

Professional detail

Uw portefeuille verder uitbreiden?

Als professioneel belegger weet u als geen ander dat investeren in vastgoed een vak op zich is. Onze enige focus is het financieren van vastgoed. Dat betekent dat we veel kennis en ervaring hebben, die we graag met u delen. Onze vastgoedhypotheek voor professionals is daar een goed voorbeeld van. Wij denken met u mee. Sparren graag over uw volgende stap. En laten u graag zien wat we wél voor u kunnen betekenen. Bekijk het volledig overzicht van onze rentetarieven hier.

De hypotheek voor: 

Wat u over deze vastgoedhypotheek wilt weten

Voor wie?

Deze hypotheek is speciaal voor professionele vastgoedinvesteerders. U bent professional als u voldoet aan één van onderstaande kenmerken: 

 • U opereert vanuit uw beroep of bedrijf .
 • Uw vastgoedinkomsten bedragen meer dan 30% van uw bruto jaarinkomen (of meer dan € 35.000 per jaar).  
   

Voldoet u niet aan deze kenmerken? Dan is onze verhuurhypotheek voor consumenten mogelijk een optie voor u. 

Welke type panden?

 • Door heel Nederland. Ook buiten de Randstad, in krimpgebieden of op B-locaties. 

 • Residentieel vastgoed: woonruimte, appartementen en studio's, waaronder ook studenten- en seniorenhuisvesting.

 • Te verbouwen of transformeren residentieel vastgoed. U kunt hiervoor een bouwdepot bovenop deze financiering afsluiten. Lees hier meer over de voorwaarden en kosten van ons bouwdepot. 

Maximale LTV

 • De maximale financiering die u kunt krijgen bij de lineaire vastgoedhypotheek van RNHB is 80% van de marktwaarde in verhuurde staat.

 • Voor de aflossingsvrije hypotheek geldt een maximale financiering van 70% van de marktwaarde in verhuurde staat. 

Aflosvormen

Als professional kunt u een lineaire of aflossingsvrije hypotheek (of combinatie daarvan) voor woonruimte afsluiten. Indien u kiest voor een combinatie betaalt u voor het aflossingsvrije deel geen aflossing. Voor het lineaire deel is het minimale aflossingspercentage 4%.

Met een lineaire hypotheek lost u elke maand hetzelfde bedrag af op de hypotheek. Omdat uw schuld zo steeds lager wordt, betaalt u ook steeds minder rente. Het bruto maandbedrag gaat daarom elke maand omlaag.

Met een aflossingsvrije hypotheek betaalt u het geleende bedrag niet stap voor stap terug. U betaalt alleen rente. Aan het eind van de looptijd van de hypotheek betaalt u het geleende bedrag terug met eigen geld, bijvoorbeeld met het geld dat de verkoop van het pand oplevert.

  Lineair Aflossingsvrij
Aflosbedrag Elke maand hetzelfde n.v.t. (u lost alles af aan het eind)
Rentebedrag Elke maand minder Elke maand hetzelfde
Bruto maandbedrag Elke maand minder Elke maand hetzelfde, gelijk aan het rentebedrag

Kosten

Wij zijn graag transparant over de (mogelijke) kosten die met deze financiering gepaard gaan, zodat u van tevoren goed kunt inschatten wat dit voor u en uw belegging betekent: 

Afsluitkosten 

 • Een afsluitvergoeding van 1% over de leensom als u de aanvraag rechtstreeks bij ons indient en 0% als dit via een adviseur gebeurt.  

 • Advieskosten indien u de financiering via uw financieel adviseur afsluit. Het is aan de financieel adviseur zelf welke advieskosten hij berekent. Wij berekenen in dit geval geen afsluitkosten. 

Exit fee (indien van toepassing)

Situatie  Kosten 
Vervroegde aflossing in het 1e jaar van de rentevast periode  3% 
Vervroegde aflossing in het 2e jaar van de rentevast periode  2% 
Vervroegde aflossing in het 3e jaar van de rentevast periode  1% 
Drie jaar van de rentevast periode zijn verstreken  0% 
Bij financieringen met een bouwdepot groter dan 25% van het leningbedrag: een exit fee op de expiratiedatum van de lening. 1% 

 

Bouwdepotkosten (indien van toepassing)

 • Voor financieringen met een hoofdsom tot en met €1 miljoen worden geen bouwdepotkosten in rekening gebracht.   

 

Voor financieringen met een hoofdsom vanaf €1 miljoen 

Bouwdepot tot en met €25.000 

Geen kosten 

Bouwdepot tussen de €25.000 en €75.000 

€500 

Bouwdepot boven de €75.000 

2% van het bouwdepotbedrag 

Risico's

Belangrijk bij beleggen in vastgoed

Een vastgoedhypotheek is een lening. Lenen brengt risico’s met zich mee. Natuurlijk bekijken we uw situatie goed en verstrekken we u alleen een hypotheek als de risico’s voor u laag genoeg zijn.

Voorbeelden van risico’s

Voordat u begint met beleggen in vastgoed, is het belangrijk de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. Hieronder zetten we een aantal risico’s voor u op een rij.

Uw inkomen daalt Ook als uw inkomen daalt, moet u kosten betalen. Uw belegging zit in het huis. U kunt dit geld niet opnemen. Zorg daarom dat u genoeg geld opzij zet voor een mindere periode.
Het pand staat leeg Als het pand leeg komt te staan, heeft u (tijdelijk) geen huurinkomsten. Ook dan moet u de kosten gewoon doorbetalen.
Het pand wordt minder waard Als het pand minder waard wordt en u verkoopt het, dan kan het zijn dat u een restschuld krijgt.
Onverwachte kosten Het kan zijn dat u voor onverwachte kosten komt te staan, bijvoorbeeld voor (groot) onderhoud. Denk aan een cv-ketel die kapot gaat.
De rente gaat omhoog Als de rentevaste periode is afgelopen en u wilt de hypotheek verlengen, dan kan de rente omhoog gaan.
Einde hypotheek Als uw hypotheek afloopt, dient het resterende bedrag te worden voldaan. Ook kijken we samen naar de mogelijkheden voor een vervolg van de financiering. 
Overlijden

Als u en/of uw partner overlijdt, houd hier dan rekening mee:

Als uw partner overlijdt, dan vallen er misschien inkomsten weg. Daardoor kan het moeilijk worden om de kosten te betalen.

Als u overlijdt (en u heeft geen partner), dan bespreken we samen met uw nabestaanden de mogelijkheden, bijvoorbeeld herfinanciering of verkoop van het pand.

Ruime voorwaarden

Extra fijn aan deze hypotheek 

 • U kunt deze hypotheek ook inzetten als handelsfinanciering. U kunt dit als keuze selecteren in het aanvraagformulier. 
 • Met deze hypotheek kunt tot 80% LTV  overwaarde uit uw huidige pand(en) verzilveren. 
 • Geen aanvullende voorwaarden en criteria voor krimpgebieden. Gewoon één en hetzelfde beleid, door heel Nederland.  
 • Een financiering met meerdere leningdelen biedt u de mogelijkheid om verschillende rentelooptijden binnen de lening af te sluiten, het eenvoudig combineren van aflossingsvrije en lineaire delen en de optie om de lening in een later stadium te verhogen.

 • Bij financieringen t/m €2,5 miljoen is éénmalig 10% vergoedingsvrije aflossing van de oorspronkelijke hoofdsom per kalenderjaar toegestaan. 
 • Aflossingsvrij financieren tegen dezelfde rentetarieven als onze lineaire hypotheek. 
 • Verbouwingsplannen? Geen kosten bij een bouwdepot tot €1 miljoen. U kunt het bouwdepot in het aanvraagformulier bovenop deze financiering aanvragen. 
 • Binnen 24 uur een indicatieve offerte waarmee wij u vertellen of wij uw vastgoed kunnen financieren. 

Stappenplan tot 2,5 miljoen

Aanvraag indienen

Wilt u financieel advies of regelt u uw aanvraag liever direct met RNHB? Beide opties zijn mogelijk. RNHB schakelt net zo makkelijk met u als met uw financieel adviseur. 

Indicatieve offerte

Na de beoordeling van uw aanvraag op basis van de beschikbare documentatie, ontvangt u een indicatieve termsheet. Deze beschrijft de belangrijkste financieringsvoorwaarden en stappen die nodig zijn om tot een kredietovereenkomst te komen. Hier kunnen nog geen rechten aan worden ontleend.  

Documenten aanleveren

U levert alle documenten aan welke nodig zijn voor het beoordelen van uw financieringsaanvraag.

Taxatie uitzetten

Kies een taxateur uit onze lijst en vraag zelf de taxatie aan. De kosten en betaling regelt u zelf met de taxateur. Upload het taxatierapport in MijnRNHB, samen met andere belangrijke documenten.

Uw taxateur zal daarnaast het rapport naar RNHB versturen via SBR Nexus. Hiertoe zal de taxateur u vragen om het dossiernummer die u van ons hebt gekregen bij de financieringsaanvraag. Zo weten wij welk taxatierapport bij welke financieringsaanvraag behoort.

Kredietovereenkomst goedkeuren

Is het pand getaxeerd en zijn alle belangrijke documenten binnen? Dan kunnen wij uw aanvraag beoordelen. Als de aanvraag positief is beoordeeld, sturen we u een kredietovereenkomst ter goedkeuring. 

Financiering afronden

Als u de kredietovereenkomst heeft geaccepteerd, gaat u langs bij de notaris. Wij zorgen ervoor dat het geld op tijd bij de notaris is, de notaris maakt de officiële hypotheekakte op. Daarmee is de financiering rond. Gefeliciteerd!

Bereken wat u kunt lenen

 • Inclusief een rente indicatie.
 • Inzicht in uw cashflow.
 • Bewaar de berekening na afloop.

Heeft u nog vragen?

 • Bereikbaar op werkdagen tussen 8:30 - 17:00.
 • Mail ons: aanvraag@rnhb.nl
 • Bel ons: 030 - 799 66 66.