RNHB vernieuwt pakket voor startende vastgoedbeleggers

RNHB biedt vanaf vandaag een vernieuwd pakket voor startende vastgoedbeleggers. Met de beleggingshypotheek voor starters biedt RNHB een passend aanbod voor de beginnende belegger op de vastgoedmarkt. 

De beleggingshypotheek voor starters geldt alleen voor woningen, waaronder appartementen en studio’s, bestemd voor de verhuur. Een verbouwing kan worden meegefinancierd tot maximaal 25% van het totale leenbedrag. Om voor het vernieuwde starterspakket in aanmerking te komen mag een klant maximaal €35.000 aan huurinkomsten per jaar genereren. De beleggingshypotheek kan worden aangevraagd via een tussenpersoon of rechtstreeks bij RNHB op ‘execution only’-basis. Klanten kiezen zelf het kanaal én het persoonlijk contact zoals zij dat wensen van een vastgoedfinancier. 

Kopen om te verhuren

Beleggers zijn op zoek naar alternatieven om hun vermogen op peil te houden en te laten groeien. Er is daardoor steeds meer interesse in het beleggen in vastgoed. Het aantal beschikbare huurwoningen in Nederland blijft achter bij de vraag. Uit het Woononderzoek Nederland 2019 van de Rijksoverheid* blijkt dat particuliere verhuurders een belangrijke rol spelen in de gespannen woningmarkt: ze vergroten het aanbod in het huursegment voor middeninkomens. Met het vernieuwde pakket biedt RNHB startende beleggers toegang tot deze markt. De startende belegger heeft bovendien de mogelijkheid om bij RNHB door te groeien tot professionele vastgoedbelegger.

Toenemende vraag naar woonruimte

Ivo Knottnerus, CEO van RNHB: “We bieden de beleggingshypotheek voor starters aan, omdat we het belangrijk vinden dat deze steeds groter wordende groep toegang krijgt tot de markt. Zij kunnen een positieve impuls geven aan de woningmarkt in Nederland. Daarom willen we voor deze doelgroep passende financiering bieden. Doordat RNHB al meer dan 125 jaar actief is, kunnen we de startende belegger de dienstverlening en kennis bieden van een betrokken vastgoedfinancier.”

 

Bron:  https://www.woononderzoek.nl/nieuws/Cijfers-over-Wonen-en-Bouwen-2019/85