RNHB is dé vastgoedfinancier van Nederland

Gaat u investeren in een woning of een heel appartementencomplex? Koopt u een bedrijfsruimte, kantoorpand of juist een combinatiepand voor de verhuur?

Met het financieren van vastgoed als enige focus, hebben wij een enorme expertise opgebouwd in de Nederlandse vastgoedmarkt. Bij RNHB richten wij ons op wat wél kan, ook als er niet meteen een kant-en-klare oplossing is. Dat doen wij voor particuliere en professionele beleggers. Voor (her)financieringen boven de 2,5 miljoen bieden wij een maatwerkoplossing.  

  Ons verhaal

 • 1890

  Ons verhaal begint meer dan 125 jaar geleden. Op 22 november 1890 richten de heren Dirk Bos en Frans Wilkens de Nederlandsche Hypotheekbank op in Veendam.

 • 1937

  Een halve eeuw later gaan zij samen met de Friesch-Groningsche Hypotheekbank, later afgekort naar FGH Bank.

 • 1984

  Dan begint de geschiedenis van de Rijnlandse Hypotheekbank. Meteen staat ‘de Rijnlandse’ voor een persoonlijke aanpak en uitgebreide kennis van de markt.

 • 2003

  Vanaf het begin van de nieuwe eeuw werkt FGH Bank onder de vlag van de Rabobank.

 • 2008

  Drie jaar later sluit de Rijnlandse Hypotheekbank zich aan bij grote broer FGH Bank. RNHB wordt geboren uit de samenvoeging van de Rijnlandse en de Nederlandsche Hypotheekbank. Door ons rijke verleden ontwikkelen we ons tot een belangrijke financier op de vastgoedmarkt.

 • 2016

  Eind 2016 gaat er een frisse wind door ons bedrijf. RNHB maakt zich los van de Rabobank en gaat verder op eigen benen. Niet langer als bank, maar als aanbieder van hypothecair krediet. Professioneel en vernieuwend: dáár gaan we voor.

 • 2018

  Als zelfstandige aanbieder van hypothecair krediet met een eigen AFM-vergunning gaan we verder en groeit zowel onze klantportefeuille als het aantal RNHB-medewerkers. In het vierde kwartaal van dit jaar verhuizen we van de St. Jacobsstraat naar ons eigen nieuwe kantoor in het WTC in Utrecht.

 • 2021

  Inmiddels hebben wij meer dan 10.000 vastgoedbeleggers - particulier en professional - een financiering verstrekt voor woningen, kantoren en combinaties daarvan, door heel Nederland. Vakblad Property NL roept ons in januari van dit jaar uit tot Top Financier.

Het laatste nieuws over RNHB en onze financiering?

 Lees alles...

Werken bij RNHB

Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent!

Vernieuwen is voor ons het allerbelangrijkste. We zijn een persoonlijke online dienstverlener die anders is dan wat u verwacht van een vastgoedfinancier. Werken bij RNHB is dan ook net een tikje anders dan normaal.

Vertel me meer