RNHB en Unite: ‘Aanvragen vastgoedhypotheek efficiënter door samenwerking’

   2 min. leestijd

RNHB biedt financieel adviseurs voortaan nog meer gemak bij het indienen van een aanvraag, door de samenwerking aan te gaan met het recent gelanceerde vergelijkingsplatform Unite. ‘We bevorderen hiermee dat de adviseur direct een financieringsvoorstel van ons krijgt’, aldus Ivo Knottnerus, CEO van RNHB. 

Unite vergelijkt op dit moment de financieringsvoorstellen van zeven vastgoedfinanciers, waaronder RNHB. Het online platform helpt bij het verzamelen van de juiste gegevens, berekent de ratio’s zoals DSCR, ICR, LLD, waarde in verhuurde staat en puntenhuur, én houdt rekening met de acceptatiecriteria die per financier kunnen verschillen. ‘Een adviseur weet zo vrijwel zeker dat de aanvraag die hij bij RNHB inschiet, ook daadwerkelijk resulteert in een kredietovereenkomst’, meent Erik de Voogd, oprichter van Unite. ‘Je zult achteraf dus niet snel te horen krijgen dat een aanvraag niet binnen de acceptatierichtlijnen valt: een proces dat veel tijd en moeite scheelt.’ Zowel adviseurs die al een raamovereenkomst met RNHB hebben, als zij die dat nog niet hebben, kunnen via Unite een aanvraag indienen.

Grote rol weggelegd voor intermediairs 


In de strategie van RNHB is een grote rol weggelegd voor adviseurs, via wie een groot deel van de klanten bediend wordt. Zo is er het afgelopen jaar een compleet nieuw intermediairportaal ontwikkeld en gelanceerd om hen nog beter van dienst te kunnen zijn. Intermediairs kunnen de status checken, documenten uploaden en vereiste acties inzien voor alle aanvragen die zij namens klanten bij RNHB hebben ingediend. Het intermediairportaal biedt hen het overzicht dat zij nodig hebben om hun klant nóg beter te kunnen helpen. Zo hoeven zij niet meer heen en weer te mailen of bellen over de status van aanvragen.  

De weg naar een ‘connectiviteitsplatform’


Door samen met intermediairs continu verbeteringen door te voeren op het portaal, hoopt RNHB het indienen van een aanvraag steeds makkelijker voor hen te maken. ‘Een manier om dit te doen is het koppelen van ons portaal aan andere, vooruitstrevende platformen, zoals Unite’, verklaart Ivo Knottnerus, CEO van RNHB. ‘Door de samenwerking met Unite nemen we adviseurs veel werk uit handen. De aanvraag die via Unite wordt ingediend, heeft namelijk een hoge kans van slagen. Van tevoren wordt al gescreend of deze binnen onze acceptatierichtlijnen valt. Bovendien stroomt de aanvraag automatisch binnen op ons portaal. Dit betekent dat adviseurs niet alle gegevens opnieuw hoeven in te voeren.  De adviseur wordt op deze manier volledig geservicet in snelheid, duidelijkheid en gemak: van het indienen van de aanvraag tot het ondertekenen van de overeenkomst door de klant. Om dit nog beter te kunnen faciliteren, zullen we in de toekomst bijvoorbeeld ook service providers aansluiten.’

Ook Erik de Voogd benadrukt: `Unite wil intermediairs zoveel mogelijk ontzorgen zodat zij hun tijd zo efficiënt mogelijk kunnen besteden. De automatische koppeling met RNHB is hierin een belangrijke stap.’

Lees  wat RNHB voor u als adviseur kan betekenen of ga direct naar Unite.nl

 

 

Iedere maand tips en trends van onze vastgoedexperts?

Als u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ontvangt u ieder kwartaal een update over de markten waarin wij financieren.

 Alles over investeren in vastgoed

 Marktupdates

 Verhalen van andere investeerders

 

Ja, stuur mij vastgoed-inspiratie