Inloggen met eHerkenning 

Wat is eHerkenning eigenlijk en waarom heeft u het als financieel adviseur persé nodig om zaken met RNHB te kunnen doen? Joep Bertens, aanspreekpunt voor veel intermediairs, interviewt Bart Abeling, implementatiemanager bij RNHB.

Veelgestelde vragen eHerkenning

Staat jouw vraag erbij?

U vraagt eHerkenning aan op het account waarmee u een raamovereenkomst hebt met RNHB. Indien u meerdere medewerkers toegang wilt verschaffen tot de online portal, dan kunt u deze medewerkers machtigen om namens uw organisatie aanvragen te doen. U hoeft dus niet meerdere keren eHerkenning aan te vragen. Iedere broker heeft hiervoor zijn eigen procedures en staat u graag te woord om dit samen met u in te regelen.

Wij kiezen er in de nabije toekomst voor om inkomende aanvragen van al onze financieel tussenpersonen binnen te krijgen via het intermediairportaal. Dit intermediairportaal is een omgeving waarin intermediairs en RNHB veilig gegevens over klanten kunnen uitwisselen.  Hierin zal eHerkenning in de toekomst de standaard worden. Door nu op eHerkenning over te stappen, willen we toonaangevend in de markt zijn en aangeven dat uitwisseling van klantgegevens binnen RNHB  ten alle tijden maximaal veilig is. 

Daarnaast biedt eHerkenning, anders dan veel andere inlogmiddelen, u de mogelijkheid om zelf te bepalen wie namens uw organisatie aanvragen mag doen bij RNHB. Zodra u een raamovereenkomst met ons heeft, dan kunt u middels machtigingen bepalen wie wel en wie niet een aanvraag kan doen. RNHB draagt hiermee een deel van het eigenaarschap van het intermediairportaal als het ware aan u over.
 

eHerkenning vraagt u aan via een eHerkenningsmakelaar of een eHerkenningsbroker. De keuze voor deze makelaar ligt volledig bij het uzelf. De kosten verschillen per broker en per periode van afname, maar liggen in de basis rondom de 35 euro per jaar en worden gezien als bedrijfskosten. U kunt een deel van de kosten terugkrijgen, als u eHerkenning ook gebruikt voor het doen van uw belastingaangifte.

Een overzicht van eHerkenningsmakelaars kunt u vinden op eHerkenning.nl, waar ook duidelijk in stappen wordt uitgelegd hoe u makkelijk door dit proces heen loopt. De aanvraagprocedure is afhankelijk van de makelaar en duurt gemiddeld tussen de 0 en enkele dagen. Direct nadat u zich heeft geïdentificeerd bij de eherkenningsmakelaar, wordt de identiteit actief en kan er worden ingelogd. 
 

eHerkenning is inmiddels de inlogmethodiek voor meer dan 450 verschillende organisaties en 1400 diensten in de publieke en private omgeving en wordt op dit moment al ruim 13 miljoen keer per jaar gebruikt. Een overzicht van deze partijen vindt u op eherkenning.nl. Zoals eerder aangeven zijn al deze diensten veilig benaderbaar en te gebruiken middels een loginmethodiek en zonder steeds wisselende accounts en wachtwoorden.

Bij partijen die eHerkenning reeds aanbieden kunt u denken aan:
•    Kamer van Koophandel
•    Belastingdienst
•    Vrijwel alle Nederlandse gemeenten
•    UWV
•    SVB
•    Mijn overheid voor ondernemers
•    Diverse Verzekeraars
•    Diverse pensioenfondsen
 

eHerkenning voor bedrijven kunt u vergelijken met DigiD voor natuurlijke personen. Het is een bevestiging van de online identiteit van het bedrijf waarvoor u werkt. Zowel de identificatie als de autorisatie loopt via het eHerkenning account. eHerkenning is gekoppeld aan het KvK-nummer van uw organisatie. eHerkenning zorgt ervoor dat al deze diensten veilig en zonder wisselende wachtwoorden en accounts veilig benaderd en gebruikt kunnen worden. Voor RNHB betekent dit dat wij zeker weten dat u bent wie u zegt te zijn en dat u mag doen wat u wilt doen. Daarnaast heeft u, als inloggende partij, de extra zekerheid dat de site waar u inlogt betrouwbaar en veilig is. 
 

EH3 staat voor eHerkeninng 3. Hoe hoger het niveau van eHerkenning, hoe meer gevoelige informatie u kunt uitwisselen. Niveau 3 geeft ons de mogelijkheid om in een betrouwbare en veilige omgeving gegevens met elkaar te delen, zodat onze gezamenlijke klanten er op kunnen vertrouwen dat hun gegevens maximaal beschermd zijn.

Staat uw vraag er niet tussen?

Mail ons op eherkenning@rnhb.nl  of neem contact op met de intermediairdesk via 030 799 66 66.

eHerkenning aanvragen

Wilt u eHerkenning aanvragen? U vindt hier  een overzicht van de zes erkende brokers voor eHerkenning niveau 3.  Wilt u meer informatie over het aanvragen van eHerkenning? Ga dan naar eHerkenning.nl of bekijk onderstaande video.