Handelsfinanciering detail

Voor iedereen die vastgoed binnen 12 maanden wil aan- en verkopen

Deze financiering is voor alle vastgoedbeleggers die binnen 12 maanden vastgoed aan- en verkopen. Het pand in de tussentijd verbouwen om zo meerwaarde toe te voegen? RNHB maakt het mogelijk. Bekijk het volledig overzicht van onze rentetarieven hier.

In het kort: 

 • Beschikbaar voor consumenten en professionals.

 • Voor residentieel vastgoed en combinatiepanden.  

 • Aanvragen t/m €2,5 miljoen. 

 • Maximale looptijd van 12 maanden. 

Kenmerken van de handelsfinanciering

Voor wie?

Deze hypotheek is speciaal voor iedereen die: 

 • Binnen 12 maanden een vastgoedbelegging (woonruimte of een combinatiepand) wil aan- en verkopen. 

 • Met een financieringsbehoefte tot €2,5 miljoen. Boven de €2,5 miljoen kunt u gebruikmaken van onze maatwerkfinanciering.

Welke type panden?

 • Combinatiepanden: meerdere functies onder één dak, bijvoorbeeld wonen en werken.  

 • Residentieel vastgoed: woonruimte, appartementen en studio's, waaronder ook studenten- of seniorenhuisvesting.  

 • Door heel Nederland. Zowel binnen als buiten de Randstad. Ook in krimpgebieden of op B-locaties. 

Kosten

Wij zijn graag transparant over de (mogelijke) kosten die met deze financiering gepaard gaan, zodat u van tevoren goed kunt inschatten wat dit voor u en uw belegging betekent: 

Afsluitkosten 

 • Een afsluitvergoeding van 1,5% over de leensom als u de aanvraag rechtstreeks bij ons indient en 0,5% als dit via een adviseur gebeurt.  

 • Advieskosten indien u de financiering via uw financieel adviseur afsluit. Het is aan de financieel adviseur zelf welke advieskosten hij berekent. 

 • Bent u consument dan zijn de afsluitkosten €950

Exit fee 

 • Een exit fee van 1% bij gehele of gedeeltelijke aflossing. Deze kosten hoeft u niet te betalen als u onder onze voorwaarden voor consument valt.  

Bouwdepotkosten 

 • Voor financieringen met een hoofdsom tot en met €1 miljoen worden geen bouwdepotkosten in rekening gebracht.   

 • Valt u onder onze voorwaarden voor consumenten? Dan brengen wij nooit bouwdepotkosten in rekening. 

 

Voor financieringen met een hoofdsom vanaf €1 miljoen 

Bouwdepot tot en met €25.000 

Geen kosten 

Bouwdepot tussen de €25.000 en €75.000 

€500 

Bouwdepot boven de €75.000 

2% van het bouwdepotbedrag 

Maximale LTV

 • Residentieel vastgoed tot 80% van de leegwaarde.  

 • Combinatiepanden tot 75% van de leegwaarde. 

  Let op:

  Deze lening is altijd aflossingsvrij!

  Voor de bepaling van de hoogte van de lening houden we ook rekening met de huurwaarde van het pand.

Risico's

Belangrijk bij beleggen in vastgoed

Een vastgoedhypotheek is een lening. Lenen brengt risico’s met zich mee. Natuurlijk bekijken we uw situatie goed en verstrekken we u alleen een hypotheek als de risico’s voor u laag genoeg zijn.

Voorbeelden van risico’s

Voordat u begint met beleggen in vastgoed, is het belangrijk de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. Hieronder zetten we een aantal risico’s voor u op een rij.

Uw inkomen daaltOok als uw inkomen daalt, moet u kosten betalen. Uw belegging zit in het huis. U kunt dit geld niet opnemen. Zorg daarom dat u genoeg geld opzij zet voor een mindere periode.
Het pand staat leegAls het pand leeg komt te staan, heeft u (tijdelijk) geen huurinkomsten. Ook dan moet u de kosten gewoon doorbetalen.
Het pand wordt minder waardAls het pand minder waard wordt en u verkoopt het, dan kan het zijn dat u een restschuld krijgt.
Onverwachte kostenHet kan zijn dat u voor onverwachte kosten komt te staan, bijvoorbeeld voor (groot) onderhoud. Denk aan een cv-ketel die kapot gaat.
De rente gaat omhoogAls de rentevaste periode is afgelopen en u wilt de hypotheek verlengen, dan kan de rente omhoog gaan.
Einde hypotheekAls uw hypotheek afloopt, dient het resterende bedrag te worden voldaan. Ook kijken we samen naar de mogelijkheden voor een vervolg van de financiering. 
Overlijden

Als u en/of uw partner overlijdt, houd hier dan rekening mee:

Als uw partner overlijdt, dan vallen er misschien inkomsten weg. Daardoor kan het moeilijk worden om de kosten te betalen.

Als u overlijdt (en u heeft geen partner), dan bespreken we samen met uw nabestaanden de mogelijkheden, bijvoorbeeld herfinanciering of verkoop van het pand.

Ruime voorwaarden

 • Handelsfinancieringen worden aflossingsvrij verstrekt.  

 • RNHB hanteert geen renteopslag bij handelsfinancieringen en de rente is gelijk aan ons rentetarief voor beleggingsfinancieringen.  

 • De financiering kan onder bepaalde voorwaarden omgezet worden naar een beleggingsfinanciering als besloten wordt om het pand niet te verkopen en aan te houden voor de verhuur. 

Kenmerken van de handelsfinanciering

Aanvraag indienen

Wilt u financieel advies of regelt u uw aanvraag liever direct met RNHB? Beide opties zijn mogelijk. RNHB schakelt net zo makkelijk met u als met uw financieel adviseur. 

Indicatieve offerte

Na de beoordeling van uw aanvraag op basis van de beschikbare documentatie, ontvangt u een indicatieve termsheet. Deze beschrijft de belangrijkste financieringsvoorwaarden en stappen die nodig zijn om tot een kredietovereenkomst te komen. Hier kunnen nog geen rechten aan worden ontleend.  

Documenten aanleveren

U levert alle documenten aan welke nodig zijn voor het beoordelen van uw financieringsaanvraag.

Taxatie uitzetten

Kies een taxateur uit onze lijst en vraag zelf de taxatie aan. De kosten en betaling regelt u zelf met de taxateur. Upload het taxatierapport in MijnRNHB, samen met andere belangrijke documenten.

Uw taxateur zal daarnaast het rapport naar RNHB versturen via SBR Nexus. Hiertoe zal de taxateur u vragen om het dossiernummer die u van ons hebt gekregen bij de financieringsaanvraag. Zo weten wij welk taxatierapport bij welke financieringsaanvraag behoort.

Kredietovereenkomst goedkeuren

Is het pand getaxeerd en zijn alle belangrijke documenten binnen? Dan kunnen wij uw aanvraag beoordelen. Als de aanvraag positief is beoordeeld, sturen we u een kredietovereenkomst ter goedkeuring. 

Financiering afronden

Als u de kredietovereenkomst heeft geaccepteerd, gaat u langs bij de notaris. Wij zorgen ervoor dat het geld op tijd bij de notaris is, de notaris maakt de officiële hypotheekakte op. Daarmee is de financiering rond. Gefeliciteerd!

Bereken wat u kunt lenen

 • Inclusief een rente indicatie.
 • Inzicht in uw cashflow.
 • Bewaar de berekening na afloop.

Heeft u nog vragen?

 • Bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:00.
 • Mail ons: aanvraag@rnhb.nl. 
 • Bel ons: 030 - 799 66 66.