Vastgoedhypotheek voor combinatiepanden

Combi intro

Wanneer u een pand wilt financieren met een gecombineerde bestemming, bent u bij ons aan het goede adres. 

U heeft bijvoorbeeld interesse in een bedrijfsruimte op de begane grond en appartementen op de eerste verdieping. Deze financiering kunt u ook aanvragen als u een gemengde portefeuille (of een gedeelte daarvan) wilt herfinancieren. Bekijk het volledig overzicht van onze rentetarieven hier.

Onze financiering voor combinatiepanden in het kort: 

 • Financiering van €50.000 tot €100 miljoen.

 • Voor iedereen die in vastgoed belegt. Of u dat nu vanuit privé of vanuit een bedrijf doet.  

 • Voor de meest uiteenlopende combinaties van woon- en werkruimte.  

 • Een financiering met meerdere leningdelen biedt u de mogelijkheid om verschillende rentelooptijden binnen de lening af te sluiten, het eenvoudig combineren van aflossingsvrije en lineaire delen en de optie om de lening in een later stadium te verhogen.

 • Aflossingsvrije hypotheek mogelijk tot 60 % LTV.

 • Deels zakelijk eigen gebruik mogelijk.

Kenmerken van de Vastgoedhypotheek voor combinatiepanden

Voor wie?

Deze hypotheek is speciaal voor iedereen die wil investeren in combinatiepanden. We maken geen onderscheid tussen consumenten en professionals.

Welke type panden?

Door heel Nederland. Ook in krimpgebieden of op B-locaties.

Onder combinatiepanden vallen panden met één kadastraal nummer in het Kadaster:

 • Woon-/winkelpanden.
 • Woon-/kantoorpanden.
 • Overige woon-/bedrijfspanden.

Maximale LTV

 • De maximale financiering die u kunt krijgen bij de lineaire vastgoedhypotheek van RNHB is 75% van de marktwaarde in verhuurde staat.

 • Voor de aflossingsvrije hypotheek geldt een maximale financiering van 60% van de marktwaarde in verhuurde staat. 

Aflosvormen

U kunt voor de vastgoed hypotheek voor combinatiepanden een lineaire of aflossingsvrije hypotheek (of combinatie daarvan) afsluiten. Indien u kiest voor een combinatie betaalt u voor het aflossingsvrije deel geen aflossing. Voor het lineaire deel is het minimale aflossingspercentage 10%.

Met een lineaire hypotheek lost u elke maand hetzelfde bedrag af op de hypotheek. Omdat uw schuld zo steeds lager wordt, betaalt u ook steeds minder rente. Het bruto maandbedrag gaat daarom elke maand omlaag.

Met een aflossingsvrije hypotheek betaalt u het geleende bedrag niet stap voor stap terug. U betaalt alleen rente. Aan het eind van de looptijd van de hypotheek betaalt u het geleende bedrag terug met eigen geld, bijvoorbeeld met het geld dat de verkoop van het pand oplevert.

  Lineair Aflossingsvrij
Aflosbedrag Elke maand hetzelfde n.v.t. (u lost alles af aan het eind)
Rentebedrag Elke maand minder Elke maand hetzelfde
Bruto maandbedrag Elke maand minder Elke maand hetzelfde, gelijk aan het rentebedrag

 

Kosten

Wij zijn graag transparant over de (mogelijke) kosten die met deze financiering gepaard gaan, zodat u van tevoren goed kunt inschatten wat dit voor u en uw belegging betekent: 

Afsluitkosten 

 • Een afsluitvergoeding van 1% over de leensom als u de aanvraag rechtstreeks bij ons indient en 0% als dit via een adviseur gebeurt.  

 • Advieskosten indien u de financiering via uw financieel adviseur afsluit. Het is aan de financieel adviseur zelf welke advieskosten hij berekent. Wij berekenen in dit geval geen afsluitkosten.

Exit fee (indien van toepassing)

Situatie  Kosten 
Vervroegde aflossing in het 1e jaar van de rentevast periode  3% 
Vervroegde aflossing in het 2e jaar van de rentevast periode  2% 
Vervroegde aflossing in het 3e jaar van de rentevast periode  1% 
Drie jaar van de rentevast periode zijn verstreken  0% 
Bij financieringen met een bouwdepot groter dan 25% van het leningbedrag: een exit fee op de expiratiedatum van de lening. 1% 

 

Bouwdepotkosten (indien van toepassing)

 • Voor financieringen met een hoofdsom tot en met €1 miljoen worden geen bouwdepotkosten in rekening gebracht.   

 

Voor financieringen met een hoofdsom vanaf €1 miljoen 

Bouwdepot tot en met €25.000 

Geen kosten 

Bouwdepot tussen de €25.000 en €75.000 

€500 

Bouwdepot boven de €75.000 

2% van het bouwdepotbedrag 

Risico's

Belangrijk bij beleggen in vastgoed

Een vastgoedhypotheek is een lening. Lenen brengt risico’s met zich mee. Natuurlijk bekijken we uw situatie goed en verstrekken we u alleen een hypotheek als de risico’s voor u laag genoeg zijn.

Voorbeelden van risico’s

Voordat u begint met beleggen in vastgoed, is het belangrijk de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. Hieronder zetten we een aantal risico’s voor u op een rij.

Uw inkomen daalt Ook als uw inkomen daalt, moet u kosten betalen. Uw belegging zit in het huis. U kunt dit geld niet opnemen. Zorg daarom dat u genoeg geld opzij zet voor een mindere periode.
Het pand staat leeg Als het pand leeg komt te staan, heeft u (tijdelijk) geen huurinkomsten. Ook dan moet u de kosten gewoon doorbetalen.
Het pand wordt minder waard Als het pand minder waard wordt en u verkoopt het, dan kan het zijn dat u een restschuld krijgt.
Onverwachte kosten Het kan zijn dat u voor onverwachte kosten komt te staan, bijvoorbeeld voor (groot) onderhoud. Denk aan een cv-ketel die kapot gaat.
De rente gaat omhoog Als de rentevaste periode is afgelopen en u wilt de hypotheek verlengen, dan kan de rente omhoog gaan.
Einde hypotheek Als uw hypotheek afloopt, dient het resterende bedrag te worden voldaan. Ook kijken we samen naar de mogelijkheden voor een vervolg van de financiering. 
Overlijden

Als u en/of uw partner overlijdt, houd hier dan rekening mee:

Als uw partner overlijdt, dan vallen er misschien inkomsten weg. Daardoor kan het moeilijk worden om de kosten te betalen.

Als u overlijdt (en u heeft geen partner), dan bespreken we samen met uw nabestaanden de mogelijkheden, bijvoorbeeld herfinanciering of verkoop van het pand.

Hoe werkt het aanvragen van een financiering?

Aanvraag indienen

Wilt u financieel advies of regelt u uw aanvraag liever direct met RNHB? Beide opties zijn mogelijk. RNHB schakelt net zo makkelijk met u als met uw financieel adviseur. 

Indicatieve offerte

Na de beoordeling van uw aanvraag op basis van de beschikbare documentatie, ontvangt u een indicatieve termsheet. Deze beschrijft de belangrijkste financieringsvoorwaarden en stappen die nodig zijn om tot een kredietovereenkomst te komen. Hier kunnen nog geen rechten aan worden ontleend.  

Documenten aanleveren

U levert alle documenten aan welke nodig zijn voor het beoordelen van uw financieringsaanvraag.

Taxatie uitzetten

Kies een taxateur uit onze lijst en vraag zelf de taxatie aan. De kosten en betaling regelt u zelf met de taxateur. Upload het taxatierapport in MijnRNHB, samen met andere belangrijke documenten.

Uw taxateur zal daarnaast het rapport naar RNHB versturen via SBR Nexus. Hiertoe zal de taxateur u vragen om het dossiernummer die u van ons hebt gekregen bij de financieringsaanvraag. Zo weten wij welk taxatierapport bij welke financieringsaanvraag behoort.

Kredietovereenkomst goedkeuren

Is het pand getaxeerd en zijn alle belangrijke documenten binnen? Dan kunnen wij uw aanvraag beoordelen. Als de aanvraag positief is beoordeeld, sturen we u een kredietovereenkomst ter goedkeuring. 

Financiering afronden

Als u de kredietovereenkomst heeft geaccepteerd, gaat u langs bij de notaris. Wij zorgen ervoor dat het geld op tijd bij de notaris is, de notaris maakt de officiële hypotheekakte op. Daarmee is de financiering rond. Gefeliciteerd!

Bereken wat u kunt lenen

 • Inclusief een rente indicatie.
 • Inzicht in uw cashflow.
 • Bewaar de berekening na afloop.

Heeft u nog vragen?

 • Bereikbaar op werkdagen tussen 8:30 - 17:00.
 • Mail ons: aanvraag@rnhb.nl
 • Bel ons: 030 - 799 66 66.