Financiering-vanaf-€2-5-miljoen Page - Banner

Financiering vanaf €2,5 miljoen

Product Details Page - Simple Content Top

Grote vastgoedinvesteringen brengen unieke vereisten met zich mee. Daarom biedt RNHB op maat gemaakte financieringen voor investeringen vanaf €2,5 miljoen tot €100+ miljoen.  

Deze maatwerkoplossingen kunnen zowel residentiële, commerciële als combinatiepanden in heel het land dekken, evenals transformaties, renovaties en zelfs specialistisch vastgoed zoals hotels, winkelcentra en appartementencomplexen.  

Hoe biedt RNHB maatwerk? We streven ernaar om voor de meest complexe financieringsvraagstukken een passende oplossing te vinden. Dankzij jarenlange ervaring als vastgoedfinancier en de expertise van onze zeer ervaren medewerkers, kunnen we u ook voor grootschalige vastgoedprojecten oplossingen op maat bieden. 

Een maatwerkfinanciering boven de €2,5 miljoen is ook mogelijk voor exclusieve oplossingen zoals een mezzaninefinanciering of een overbruggingsfinanciering.  

Ontdek de mogelijkheden met RNHB en bespreek uw financieringsbehoeften met onze experts. 

xx

f

Uitgelicht

Mezzaninefinanciering

Een mezzaninefinanciering is een vorm van een achtergestelde lening die gebruikt kan worden om een aanvullende financieringsbehoefte naast de bestaande financiering op te vangen. Dit wordt vaak toegepast wanneer het benodigde bedrag voor een project of bedrijf hoger is dan wat traditionele financiers zoals banken bereid zijn te verstrekken.

Overbruggingsfinanciering

Een overbruggingshypotheek is een tijdelijke lening die u kunt gebruiken als financiering in afwachting van andere financieringsmogelijkheden. Het biedt flexibiliteit in situaties zoals het regelen van een nieuwe financiering, wachten op een omgevingsplanwijziging of bijvoorbeeld het voltooien van een verbouwing. Wilt u een tijdelijke financiering voor uw zakelijk vastgoed? Overweeg dan een overbruggingshypotheek.

Client case Maatwerk

FAQ intro

Veelgestelde vragen over maatwerkfinanciering

We denken graag met u mee om uw vastgoedinvestering te realiseren. Heeft u een ander idee of staat uw vraagstuk hier niet tussen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, zodat we kunnen kijken naar de mogelijkheden die het beste bij uw situatie passen. 

Maatwerk FAQ

Voor professionals met een financieringsbehoefte vanaf €2,5 miljoen tot €100 miljoen en zelfs daarboven.

Wij financieren vrijwel alle (juridische) entiteiten. Daaronder vallen dus ook:

 • Box 3 beleggers die een privé portefeuille opbouwen.

 • CV's en BV's.

 • Vennootschappen.

 • Familiebedrijven.

 • Stichtingen.

 • Vastgoedbeleggers gevestigd in het buitenland.

 • Wij financieren in principe alle segmenten in het vastgoed.
 • Residentieel vastgoed: woningen en appartementen, studio's, studenten- of seniorenhuisvesting en meer.
 • Commercieel vastgoed: bedrijfs- en kantoorruimtes, retail, horeca, logistiek en industrieel vastgoed, zorgvastgoed en meer.
 • Combinatiepanden: meerdere functies onder één dak, bijvoorbeeld wonen en werken.
 • Panden die door middel van transformaties een nieuwe bestemming krijgen.

Maatwerk vraagt om een andere benadering. Op basis van persoonlijke gesprekken met onze financieringsspecialisten en de door u aan te leveren documenten en plannen, verstrekken wij u ook een maximale LTV. Doorgaans financieren wij tot en met:

 • 80% bij residentieel vastgoed.

 • 70% bij commercieel vastgoed.

 • 75% bij combinatiepanden.

Belangrijk bij beleggen in vastgoed

Een vastgoedhypotheek is een lening. Lenen brengt risico’s met zich mee. Natuurlijk bekijken we uw situatie goed en verstrekken we u alleen een hypotheek als de risico’s voor u laag genoeg zijn.

Voorbeelden van risico’s

Voordat u begint met beleggen in vastgoed, is het belangrijk de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. Hieronder zetten we een aantal risico’s voor u op een rij.

Uw inkomen daalt Ook als uw inkomen daalt, moet u kosten betalen. Uw belegging zit in het huis. U kunt dit geld niet opnemen. Zorg daarom dat u genoeg geld opzij zet voor een mindere periode.
Het pand staat leeg Als het pand leeg komt te staan, heeft u (tijdelijk) geen huurinkomsten. Ook dan moet u de kosten gewoon doorbetalen.
Het pand wordt minder waard Als het pand minder waard wordt en u verkoopt het, dan kan het zijn dat u een restschuld krijgt.
Onverwachte kosten Het kan zijn dat u voor onverwachte kosten komt te staan, bijvoorbeeld voor (groot) onderhoud. Denk aan een cv-ketel die kapot gaat.
De rente gaat omhoog Als de rentevaste periode is afgelopen en u wilt de hypotheek verlengen, dan kan de rente omhoog gaan.
Einde hypotheek Als uw hypotheek afloopt, dient het resterende bedrag te worden voldaan. Ook kijken we samen naar de mogelijkheden voor een vervolg van de financiering. 
Overlijden

Als u en/of uw partner overlijdt, houd hier dan rekening mee:

Als uw partner overlijdt, dan vallen er misschien inkomsten weg. Daardoor kan het moeilijk worden om de kosten te betalen.

Als u overlijdt (en u heeft geen partner), dan bespreken we samen met uw nabestaanden de mogelijkheden, bijvoorbeeld herfinanciering of verkoop van het pand.

Our Team - Financiering Page

Neem contact met ons op

Roland Staats

Roland Staats

Relatiemanager
Zuid Nederland
Andrea Hulshof

Andrea Hulshof

Relatiemanager
Algemeen
Mattijs 't Hoen

Mattijs 't Hoen

Relatiemanager
Midden, Noord en Oost

Maatwerk How it works

Hoe werkt het aanvragen van een financiering?

Stap 1

Aanvraag indienen

Neem contact op met een van onze relatiemanagers om uw aanvraag te bespreken.

Stap 2

Ontvang een indicatie

Lever alle benodigde documenten, inclusief taxatierapport, in voor uw aanvraagbeoordeling.

Stap 3

Financiering afronden

Ontvang uw kredietovereenkomst, teken deze en passeer bij de notaris.