Banner verdurzaam

Verduurzaamhypotheek

verduurzaam body

Verduurzaming draagt bij aan een positieve gebiedsontwikkeling, huurderscomfort en waardeontwikkeling en werpt zijn vruchten af voor de maatschappij én u als belegger. De verduurzaamhypotheek maakt het mogelijk voor professionals om met een rentekorting te verduurzamen naar minimaal energielabel B met een bouwdepot dat u gebruikt voor renovatie, verbouwing, of transformatie van uw residentiële of combinatiepand. U dient het nieuwe energielabel uiterlijk 3 maanden na de voltooiing van de verbouwing of 3 maanden na het vervallen van het bouwdepot aan te leveren bij RNHB.

De Verduurzaamhypotheek in het kort:

 • Voor professionals.
 • 0,10% rentekorting in de eerste rentevaste periode als er verbouwd wordt naar energielabel B.
 • Geen bouwdepotkosten.
 • Ook voor transformaties.

verduurzaam FAQ

Onze verduurzaamhypotheek is er speciaal voor:   

 • Professionals die duurzaam willen verbouwen. 

 • Financieringsaanvragen van €50.000 tot en met €2,5 miljoen. Voor aanvragen boven de €2,5 miljoen verwijzen wij u naar onze maatwerkoplossing. 

 • Deze hypotheek is er speciaal voor de verduurzaming van woonruimte en combinatiepanden.  

 • U wilt bijvoorbeeld een voormalig winkelpand transformeren naar residentieel of gecombineerd vastgoed.    

 • Door heel Nederland. 

 • Residentieel vastgoed tot 80% van de marktwaarde in verhuurde staat.   

 • Combinatiepanden tot 75% van de marktwaarde in verhuurde staat.  

Kosten

Wij zijn graag transparant over de kosten die met deze financiering gepaard gaan, zodat u van tevoren goed kunt inschatten wat dit voor u en uw belegging betekent: 

Afsluitkosten 

 • Een afsluitvergoeding van 1% over de leensom als u de aanvraag rechtstreeks bij ons indient en 0% als dit via een adviseur gebeurt.  

 • Advieskosten indien u de financiering via uw financieel adviseur afsluit. Het is aan de financieel adviseur zelf welke advieskosten hij berekent. Wij berekenen in dit geval geen afsluitkosten. 

Situatie  Kosten 
Vervroegde aflossing in het 1e jaar van de rentevast periode  3% 
Vervroegde aflossing in het 2e jaar van de rentevast periode  2% 
Vervroegde aflossing in het 3e jaar van de rentevast periode  1% 
Drie jaar van de rentevast periode zijn verstreken  0% 

Bij financieringen met een bouwdepot groter dan 25% van het leenbedrag wordt bij de eerste rentevaste periode -  van 1, 2 of 3 jaar - bij een (deel)aflossing < 1 maand voor de expiratiedatum een exit fee in rekening

1% 
Bij een aflossing (geheel of gedeeltelijk) > 1 maand voor de expiratiedatum is een exit fee verschuldigd

- 3% exit fee bij alle (deel)aflossingen in het 1e jaar 

- 2% exit fee bij alle (deel)aflossingen in het 2e jaar

- 1% exit fee bij alle (deel)aflossingen in het 3e jaar 

Bouwdepotkosten

Bij dit product hanteren wij geen bouwdepotkosten.

 

Risico's

Belangrijk bij beleggen in vastgoed

Een vastgoedhypotheek is een lening. Lenen brengt risico’s met zich mee. Natuurlijk bekijken we uw situatie goed en verstrekken we u alleen een hypotheek als de risico’s voor u laag genoeg zijn.

Voorbeelden van risico’s

Voordat u begint met beleggen in vastgoed, is het belangrijk de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. Hieronder zetten we een aantal risico’s voor u op een rij.

Uw inkomen daalt Ook als uw inkomen daalt, moet u kosten betalen. Uw belegging zit in het huis. U kunt dit geld niet opnemen. Zorg daarom dat u genoeg geld opzij zet voor een mindere periode.
Het pand staat leeg Als het pand leeg komt te staan, heeft u (tijdelijk) geen huurinkomsten. Ook dan moet u de kosten gewoon doorbetalen.
Het pand wordt minder waard Als het pand minder waard wordt en u verkoopt het, dan kan het zijn dat u een restschuld krijgt.
Onverwachte kosten Het kan zijn dat u voor onverwachte kosten komt te staan, bijvoorbeeld voor (groot) onderhoud. Denk aan een cv-ketel die kapot gaat.
De rente gaat omhoog Als de rentevaste periode is afgelopen en u wilt de hypotheek verlengen, dan kan de rente omhoog gaan.
Einde hypotheek Als uw hypotheek afloopt, dient het resterende bedrag te worden voldaan. Ook kijken we samen naar de mogelijkheden voor een vervolg van de financiering. 
Overlijden

Als u en/of uw partner overlijdt, houd hier dan rekening mee:

Als uw partner overlijdt, dan vallen er misschien inkomsten weg. Daardoor kan het moeilijk worden om de kosten te betalen.

Als u overlijdt (en u heeft geen partner), dan bespreken we samen met uw nabestaanden de mogelijkheden, bijvoorbeeld herfinanciering of verkoop van het pand.

contact info verduurzaam

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

(030) 799 66 66

aanvraag@rnhb.nl

How it works Mixed light

Hoe werkt het aanvragen van een financiering?

Stap 1

Aanvraag indienen

Ontvang een indicatieve offerte na beoordeling van uw aanvraag. U kunt deze rechtstreeks indienen of via een financieel adviseur.

Stap 2

Documenten aanleveren

Lever alle benodigde documenten, inclusief taxatierapport, in voor uw aanvraagbeoordeling.

Stap 3

Financiering afronden

Na positieve beoordeling, kunt u het proces voltooien bij de notaris.

Wilt u een hypotheek aanvragen? Ga naar ons portaal

carousel intro

Overige financieringsopties

Buiten de bovengenoemde categorieën bieden we ook andere financieringsopties aan voor zowel nieuwe aankopen als herfinancieringen. Bekijk het volledige overzicht hieronder.  

De verhuurhypotheek voor consumenten is aan te vragen voor financieringen tot €2,5 miljoen. Heeft u grootschalige vastgoedambities? Voor aanvragen boven de €2,5 miljoen kunt u terecht op onze maatwerkpagina.

Componence Asset List