Blog: de verhuurhypotheek
van RNHB

Voor wie is een verhuurhypotheek geschikt?

Een huis kopen voor de verhuur is in trek. Want nu sparen niets meer oplevert met die lage spaarrentes, zoekt men naar andere manieren om spaargeld veilig te stellen of te laten groeien. Investeren ‘in stenen’, zoals dat genoemd wordt. Als mensen een huis of appartement kopen als belegging, hoort daar een verhuurhypotheek bij. Maar voor wie kan een verhuurhypotheek eigenlijk allemaal geschikt zijn? Wij geven u een paar voorbeelden.

Een huis voor uw studerend kind
Uw kind gaat studeren en wil het ouderlijk nest verlaten. Een belangrijk en meestal vrolijk moment voor hem of haar, én voor u. Alleen… het is tegenwoordig niet altijd makkelijk om überhaupt een kamer te vinden in de stad van de opleiding. Laat staan een betaalbare kamer! Een manier om de krapte op de markt te omzeilen, is om een appartement te kopen als belegging, en deze te verhuren aan uw zoon of dochter. Eventueel met een of meerdere huisgenoten erbij. Zo verzekert u uw kind van een fijne studietijd, terwijl u zelf rendement kunt halen uit de verhuur en de eventuele toekomstige verkoop. Twee vliegen in één klap!

Een huis voor uw ouders
Stel, het pensioen van uw ouders is geen vetpot. Zij maken zich zorgen: kunnen ze nog wel in hun huis blijven wonen, het huis waaraan zij zo gehecht zijn? Zelfs als ze besluiten het toch te verkopen, is het nog maar de vraag of ze een fijne woning kunnen kopen in de regio waar ze vandaan komen en graag willen blijven. Klinkt bekend? Als u uw extra gespaard vermogen investeert in een huis voor uw ouders, neemt u hun zorgen weg en belegt u uw eigen geld op een manier met mogelijk meer rendement dan uw spaarrekening. U kunt het beleggingspand met eigen geld kopen, maar u kunt ook een deel van de aankoopprijs lenen. Het is daarom verstandig u te laten adviseren door een financieel adviseur.

Ondernemer? Voor het pensioenpotje!
Bent u zzp’er of heeft u een eigen bv? Dan moet u uw eigen pensioen regelen. Dat kan op verschillende manieren, zoals via banksparen, met een lijfrenteverzekering of door af te lossen op de eigen woning. Investeren in vastgoed is een andere manier; en één die steeds populairder wordt onder de groeiende groep zelfstandigen in Nederland. U kunt bijvoorbeeld een huis voor uw kind of ouders kopen en aan hen verhuren. Maar er zijn meer mogelijkheden, bijvoorbeeld commercieel vastgoed kopen en verhuren. Denk aan winkelpanden, kantoorruimtes, horecapanden of een combinatie van deze.

Meer weten?
Bent u na het lezen van deze voorbeelden enthousiast geworden over het beleggen in vastgoed? En wilt u meer weten over de mogelijkheden van een financiering bij RNHB? Neem dan gerust contact op. We kijken graag met u mee naar de mogelijkheden voor uw persoonlijke situatie!

RNHB biedt alleen financiering. We geven geen advies en bemiddelen niet tussen partijen. Laat u daarom goed informeren door een adviseur over eventuele risico’s voordat u een financiering afsluit.

Bent u benieuwd wat u kunt lenen bij ons?

Met onze rekentool krijgt u direct een indicatie van wat u bij ons kunt lenen.

 Bereken wat u kunt lenen

 Direct een rente-indicatie

 Direct inzicht in het verwachte rendement

 

 

   Bekijk hoe het aanvragen werkt      Direct berekenen