mixed light `banner

Geld lenen kost geld

body mixed light

Investeert u in een combinatiepand in de Randstad of in één van de G32 steden? Dan komen wij u graag tegemoet als blijkt dat het pand voor het overgrote deel uit woningen bestaat en maximaal 35% van de huurinkomsten uit het CRE gedeelte komen. De Mixed Light hypotheek is een light variant van onze reguliere vastgoedhypotheek voor combinatiepanden, tegen een lager rentetarief en gunstigere voorwaarden.  

De Vastgoedhypotheek Mixed Light in het kort: 

 • De huurinkomsten uit het CRE gedeelte zijn gemaximaliseerd op 35%. Het CRE gedeelte moet verhuurd zijn.

 • Voor zowel consumenten als professionals. 

 • Geschikt voor financieringen t/m €10 miljoen, in de Randstad en G32 steden. 

 • Maximale LTV 75%, waarvan maximaal 60% aflossingsvrij.

FAQ mixed light

Deze hypotheek is speciaal voor iedereen die investeert in combinatiepanden. Zowel professionals als consumenten.   

 • RNHB Mixed Light is een financiering voor combinatiepanden in de Randstad en G32 steden, waarbij het overgrote deel van de huurinkomsten afkomstig is uit verhuur van woonruimtes. Maximaal 35% van de huurinkomsten mogen uit het CRE gedeelte komen. Denk aan een bedrijfsruimte beneden en woonruimte op de bovenste verdieping(en).  

 • De huurinkomsten uit het CRE gedeelte zijn gemaximaliseerd op 35%.  

 • Ook voor het (gedeeltelijk) herfinancieren van uw mixed portefeuille.   

 • Bij een aanvraag met meerdere panden moet minimaal 50% van de vastgoedportefeuille waar de financieringsaanvraag betrekking op heeft, komen van panden liggend in de G32 en/of de Randstad. 

 • Het aanvragen van een bouwdepot ≤ 25% van het bedrag van de lening is mogelijk. Dit depot mag alleen worden ingezet voor verbouwingen, niet voor transformaties. 

 • Een transformatie meefinancieren is niet mogelijk met RNHB Mixed Light. Wij verwijzen u hiervoor naar onze reguliere vastgoedhypotheek voor combinatiepanden. 

Voor RNHB Mixed Light hanteren wij:  

 • Een maximale LTV van 75% bij een lineaire hypotheek.   

 • Een maximale LTV van 60% bij een aflossingsvrije hypotheek.  

De maximale lening is mede afhankelijk van de verhuur- en verkoopbaarheid van het pand en de DSCR.  

U kunt voor RNHB Mixed Light een lineaire of aflossingsvrije hypotheek (of combinatie daarvan) afsluiten. Indien u kiest voor een combinatie betaalt u voor het aflossingsvrije deel geen aflossing. Voor het lineaire deel is het minimale aflossingspercentage 10%. 

Met een lineaire hypotheek lost u elke maand hetzelfde bedrag af op de hypotheek. Omdat uw schuld zo steeds lager wordt, betaalt u ook steeds minder rente. Het bruto maandbedrag gaat daarom elke maand omlaag.  

Met een aflossingsvrije hypotheek betaalt u het geleende bedrag niet stap voor stap terug. U betaalt alleen rente. Aan het eind van de looptijd van de hypotheek betaalt u het geleende bedrag terug met eigen geld, bijvoorbeeld met het geld dat de verkoop van het pand oplevert.  

  

Lineair 

Aflossingsvrij 

 Aflosbedrag 

Elke maand hetzelfde 

n.v.t. (u lost alles af aan het eind)  

 Rentebedrag 

Elke maand minder 

Elke maand hetzelfde 

 Bruto maandbedrag 

Elke maand minder 

Elke maand hetzelfde, gelijk aan het rentebedrag 

Kosten

Wij zijn graag transparant over de (mogelijke) kosten die met deze financiering gepaard gaan, zodat u van tevoren goed kunt inschatten wat dit voor u en uw belegging betekent: 

Afsluitkosten 

 • Een afsluitvergoeding van 1% over de leensom als u de aanvraag rechtstreeks bij ons indient en 0% als dit via een adviseur gebeurt.  

 • Advieskosten indien u de financiering via uw financieel adviseur afsluit. Het is aan de financieel adviseur zelf welke advieskosten hij berekent. Wij berekenen in dit geval geen afsluitkosten.

Exit fee (indien van toepassing)

Situatie  Kosten 
Vervroegde aflossing in het 1e jaar van de rentevast periode  3% 
Vervroegde aflossing in het 2e jaar van de rentevast periode  2% 
Vervroegde aflossing in het 3e jaar van de rentevast periode  1% 
Drie jaar van de rentevast periode zijn verstreken  0% 

Bouwdepotkosten (indien van toepassing)

 • Voor financieringen met een hoofdsom tot en met €1 miljoen worden geen bouwdepotkosten in rekening gebracht.   

Voor financieringen met een hoofdsom vanaf €1 miljoen 

Bouwdepot tot en met €25.000 

Geen kosten 

Bouwdepot tussen de €25.000 en €75.000 

€500 

Bouwdepot boven de €75.000 

2% van het bouwdepotbedrag 

 

Risico's

Belangrijk bij beleggen in vastgoed

Een vastgoedhypotheek is een lening. Lenen brengt risico’s met zich mee. Natuurlijk bekijken we uw situatie goed en verstrekken we u alleen een hypotheek als de risico’s voor u laag genoeg zijn.

Voorbeelden van risico’s

Voordat u begint met beleggen in vastgoed, is het belangrijk de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. Hieronder zetten we een aantal risico’s voor u op een rij.

Uw inkomen daalt Ook als uw inkomen daalt, moet u kosten betalen. Uw belegging zit in het huis. U kunt dit geld niet opnemen. Zorg daarom dat u genoeg geld opzij zet voor een mindere periode.
Het pand staat leeg Als het pand leeg komt te staan, heeft u (tijdelijk) geen huurinkomsten. Ook dan moet u de kosten gewoon doorbetalen.
Het pand wordt minder waard Als het pand minder waard wordt en u verkoopt het, dan kan het zijn dat u een restschuld krijgt.
Onverwachte kosten Het kan zijn dat u voor onverwachte kosten komt te staan, bijvoorbeeld voor (groot) onderhoud. Denk aan een cv-ketel die kapot gaat.
De rente gaat omhoog Als de rentevaste periode is afgelopen en u wilt de hypotheek verlengen, dan kan de rente omhoog gaan.
Einde hypotheek Als uw hypotheek afloopt, dient het resterende bedrag te worden voldaan. Ook kijken we samen naar de mogelijkheden voor een vervolg van de financiering. 
Overlijden

Als u en/of uw partner overlijdt, houd hier dan rekening mee:

Als uw partner overlijdt, dan vallen er misschien inkomsten weg. Daardoor kan het moeilijk worden om de kosten te betalen.

Als u overlijdt (en u heeft geen partner), dan bespreken we samen met uw nabestaanden de mogelijkheden, bijvoorbeeld herfinanciering of verkoop van het pand.

 

Company info Mixed light

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

(030) 799 66 66

aanvraag@rnhb.nl

How it works Mixed light

Hoe werkt het aanvragen van een financiering?

Stap 1

Aanvraag indienen

Ontvang een indicatieve offerte na beoordeling van uw aanvraag. U kunt deze rechtstreeks indienen of via een financieel adviseur.

Stap 2

Documenten aanleveren

Lever alle benodigde documenten, inclusief taxatierapport, in voor uw aanvraagbeoordeling.

Stap 3

Financiering afronden

Na positieve beoordeling, kunt u het proces voltooien bij de notaris.

Wilt u een hypotheek aanvragen? Ga naar ons portaal

carousel intro

Overige financieringsopties

Buiten de bovengenoemde categorieën bieden we ook andere financieringsopties aan voor zowel nieuwe aankopen als herfinancieringen. Bekijk het volledige overzicht hieronder.  

De verhuurhypotheek voor consumenten is aan te vragen voor financieringen tot €2,5 miljoen. Heeft u grootschalige vastgoedambities? Voor aanvragen boven de €2,5 miljoen kunt u terecht op onze maatwerkpagina.

Componence Asset List