Banner Select

Vastgoedhypotheek CRE Select

body cre select

De vastgoedhypotheek CRE Select is een financiering voor professionele investeerders in commercieel vastgoed in de G32 + Randstad regio. CRE Select, oftewel Commercial Real Estate Select is beschikbaar voor een specifieke selectie van panden, waaronder kantoren, essentiële winkels zoals supermarkten en apotheken, logistieke en industriële panden. Deze moeten minimaal voldoen aan het energielabel A. 

De vastgoedhypotheek CRE Select in het kort: 

 • Voor professionele investeerders in commercieel vastgoed. 

 • Voor een specifieke selectie van panden in de G32 + Randstad regio van €50.000 tot €100+ miljoen, die minimaal voldoen aan het energielabel A (ook mogelijk met een af te sluiten bouwdepot*).   

 • Hoge LTV ratio tot 70%, met de optie voor een aflossingsvrij leningdeel tot 50% LTV.

 • Mogelijkheid om deels zakelijk eigen gebruik te financieren aanwezig, onder bepaalde voorwaarden. 

 • Gunstig rentetarief: voor CRE Select ligt het tarief 0,25% (25 basispunten) lager dan dat van de reguliere vastgoedhypotheek CRE Plus.

*Tot het pand energielabel A heeft geldt er een renteopslag van 25 basispunten. Dit is gelijk aan het tarief van de vastgoedhypotheek CRE Plus.  

FAQ cre select

Deze hypotheek is speciaal voor professionele vastgoedinvesteerders die vastgoedobjecten zoals kantoren, horecapanden, essentiële winkels, of logistieke panden willen financieren.   

 • Minimaal energielabel A vereist.

 • In de Randstad of G32-locatie.

 • Verschillende CRE sectoren toegestaan: van kantoren en essentiële winkels zoals supermarkten en apotheken tot industriële en logistieke panden.

 • De maximale financiering die u kunt krijgen bij de lineaire CRE vastgoedhypotheek van RNHB is 70% van de marktwaarde in verhuurde staat.  

 • Aflossingsvrij financieren is mogelijk tot 50% van de marktwaarde in verhuurde staat. Voor het leningdeel hierboven geldt een minimale aflossing van 7,5% per jaar.   

De maximale lening is mede afhankelijk van de verhuur- en verkoopbaarheid van het pand en beoordeling van de aanvraag. 

Met een lineaire hypotheek lost u elke maand hetzelfde bedrag af op de hypotheek. Omdat uw schuld zo steeds lager wordt, betaalt u ook steeds minder rente. Het bruto maandbedrag gaat daarom elke maand omlaag. 

Met een aflossingsvrije hypotheek betaalt u het geleende bedrag niet stap voor stap terug. U betaalt alleen rente. Aan het eind van de looptijd van de hypotheek betaalt u het geleende bedrag terug met eigen geld, bijvoorbeeld met het geld dat de verkoop van het pand oplevert.  

  

Lineair 

Aflossingsvrij 

 Aflosbedrag 

Elke maand hetzelfde 

n.v.t. (u lost alles af aan het eind) 

 Rentebedrag 

Elke maand minder 

Elke maand hetzelfde 

 Bruto maandbedrag 

Elke maand minder 

Elke maand hetzelfde, gelijk aan het rentebedrag 

Kosten

Wij zijn graag transparant over de (mogelijke) kosten die met deze financiering gepaard gaan, zodat u van tevoren goed kunt inschatten wat dit voor u en uw belegging betekent: 

Afsluitkosten 

 • Een afsluitvergoeding van 1% over de leensom als u de aanvraag rechtstreeks bij ons indient en 0% als dit via een adviseur gebeurt.  

 • Advieskosten indien u de financiering via uw financieel adviseur afsluit. Het is aan de financieel adviseur zelf welke advieskosten hij berekent. Wij berekenen in dit geval geen afsluitkosten.

Exit fee (indien van toepassing)

Situatie  Kosten 
Vervroegde aflossing in het 1e jaar van de rentevast periode  3% 
Vervroegde aflossing in het 2e jaar van de rentevast periode  2% 
Vervroegde aflossing in het 3e jaar van de rentevast periode  1% 
Drie jaar van de rentevast periode zijn verstreken  0% 
Bij financieringen met een bouwdepot groter dan 25% van het leningbedrag: een exit fee op de expiratiedatum van de lening 1% 

Bouwdepotkosten (indien van toepassing)

 • Voor financieringen met een hoofdsom tot en met €1 miljoen worden geen bouwdepotkosten in rekening gebracht.   

Voor financieringen met een hoofdsom vanaf €1 miljoen 

Bouwdepot tot en met 25.000 euro 

Geen kosten 

Bouwdepot tussen de 25.000 euro en 75.000 euro 

500 euro 

Bouwdepot boven de 75.000 euro 

2% van het bouwdepotbedrag 

 

Risico's

Belangrijk bij beleggen in vastgoed

Een vastgoedhypotheek is een lening. Lenen brengt risico’s met zich mee. Natuurlijk bekijken we uw situatie goed en verstrekken we u alleen een hypotheek als de risico’s voor u laag genoeg zijn.

Voorbeelden van risico’s

Voordat u begint met beleggen in vastgoed, is het belangrijk de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. Hieronder zetten we een aantal risico’s voor u op een rij.

Uw inkomen daalt Ook als uw inkomen daalt, moet u kosten betalen. Uw belegging zit in het huis. U kunt dit geld niet opnemen. Zorg daarom dat u genoeg geld opzij zet voor een mindere periode.
Het pand staat leeg Als het pand leeg komt te staan, heeft u (tijdelijk) geen huurinkomsten. Ook dan moet u de kosten gewoon doorbetalen.
Het pand wordt minder waard Als het pand minder waard wordt en u verkoopt het, dan kan het zijn dat u een restschuld krijgt.
Onverwachte kosten Het kan zijn dat u voor onverwachte kosten komt te staan, bijvoorbeeld voor (groot) onderhoud. Denk aan een cv-ketel die kapot gaat.
De rente gaat omhoog Als de rentevaste periode is afgelopen en u wilt de hypotheek verlengen, dan kan de rente omhoog gaan.
Einde hypotheek Als uw hypotheek afloopt, dient het resterende bedrag te worden voldaan. Ook kijken we samen naar de mogelijkheden voor een vervolg van de financiering. 
Overlijden

Als u en/of uw partner overlijdt, houd hier dan rekening mee:

Als uw partner overlijdt, dan vallen er misschien inkomsten weg. Daardoor kan het moeilijk worden om de kosten te betalen.

Als u overlijdt (en u heeft geen partner), dan bespreken we samen met uw nabestaanden de mogelijkheden, bijvoorbeeld herfinanciering of verkoop van het pand.

Contact CRE Select

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

(030) 799 66 66

aanvraag@rnhb.nl

How it works CRE Select

Hoe werkt het aanvragen van een financiering?

Stap 1

Aanvraag indienen

Ontvang een indicatieve offerte na beoordeling van uw aanvraag. U kunt deze rechtstreeks indienen of via een financieel adviseur.

Stap 2

Documenten aanleveren

Lever alle benodigde documenten, inclusief taxatierapport, in voor uw aanvraagbeoordeling.

Stap 3

Financiering afronden

Na positieve beoordeling, kunt u het proces voltooien bij de notaris.

Wilt u een hypotheek aanvragen? Ga naar ons portaal

carousel intro

Overige financieringsopties

Buiten de bovengenoemde categorieën bieden we ook andere financieringsopties aan voor zowel nieuwe aankopen als herfinancieringen. Bekijk het volledige overzicht hieronder.  

De verhuurhypotheek voor consumenten is aan te vragen voor financieringen tot €2,5 miljoen. Heeft u grootschalige vastgoedambities? Voor aanvragen boven de €2,5 miljoen kunt u terecht op onze maatwerkpagina.

Componence Asset List