Senior Business Change Analyst (Interim)

Krijg jij energie van technologische innovatie en optimalisatie? Ben jij die ervaren business analist die anders en tegen de stroom in durft te denken? En ben je op zoek naar veel vrijheid en invloed binnen jouw functie? Vind je het leuk om collega’s te coachen in de business analyse vaardigheden? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?
Je komt te werken binnen ons business change team. Dit relatief nieuwe team is centraal gepositioneerd binnen RNHB en verantwoordelijk voor het initiëren, (voorbereiden op) prioriteren, begeleiden, goedkeuren en (samen met de business verantwoordelijken) implementeren van alle business en IT changes.

Samen met de product owner en andere business analisten zorg jij dat de klantbeleving, onze business processen en technologie continue worden verbeterd. Dit doe je door proactief knelpunten te spotten en verbetervoorstellen uit te werken tot user stories die voldoen aan de definition of ready. Je bent de brug tussen business en development en stelt samen met de architect de requirements op, om te zorgen voor de vertaling van de gebruikersbehoefte naar eisen aan de producten. Je onderzoekt de vraag achter de vraag en brengt de mogelijke oplossingsrichtingen in kaart. Als dit leidt tot een grote wijziging of een inkooptraject voor nieuwe technologie; adviseer en begeleid jij de organisatie bij de selectie, het ontwerp en de implementatie. Je bent snel operationeel inzetbaar en hebt een specialistisch profiel.

Hier herken jij je in:

 • Je bent ondernemend en hebt ambitie voor twee;
 • Teamwork: je vindt het leuk om je kennis te delen en samen steeds beter te worden;
 • Verantwoordelijk: je neemt graag verantwoordelijkheid en zorgt dat je resultaat boekt;
 • Communicatief vaardig: je kunt je goed verdiepen in de eindgebruiker en de andere IT disciplines;
 • Gestructureerd: je werkt methodisch, begeleid het DevOps team op een gestandaardiseerde werkwijze en je bent voorspelbaar voor je stakeholders.

En verder:

 • Beschik je over minimaal een hbo-diploma.
 • Heb je 5-10 jaar werkervaring als Business Consultant, Proces Consultant, Business Analist of Information Analist;
 • Beschik je over stevige kennis van bancaire processen, & wet- en regelgeving binnen de financiële dienstverlening;
 • Heb je hands-on ervaring met requirements analyse, beleidswijzigingen, procesoptimalisatie proces automatisering en digitalisering;
 • Heb je hands-on ervaring met agile software ontwikkeling. Agile certificeringen (PSM / PSPO) zijn een pré;
 • Ben je thuis in hypothecaire processen en digitalisering binnen de financiële sector (digitale acceptatie, externe bronnen). 
 • Beheers je de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.


Wat bieden wij jou?

 • Een ambitieus team in een informele en jonge organisatie die volop in beweging is;
 • Gedreven collega’s die oog hebben voor elkaar;
 • Een werkplek op een goed bereikbare locatie naast het station in hartje Utrecht (WTC), met een indrukwekkend uitzicht over de stad;
 • Alle vrijheid én ondersteuning om je werk te doen en je te ontwikkelen;
 • Een RNHB-bar met karaokeset, tafeltennis en tafelvoetbaltafel om op zijn tijd te kunnen ontspannen;
 • Lekkere koffie en elke dag vers fruit.


Wie zijn wij?
RNHB bestaat al enkele jaren, en er waait nog steeds een frisse wind! Met het zelfstandig worden hebben wij een belangrijke koerswijziging ingezet: bij RNHB kan het wél. Want wil je bijvoorbeeld financiering voor een pand waar je zelf niet in gaat wonen? Vaak een lastig verhaal voor een grootbank. Bij ons kan het wél. Samen met een klant aan een vastgoedplan sleutelen voor een beter rendement? Er is bijna geen financier die daar de kennis voor heeft. Bij ons kan het wél. En samen met je collega’s het bedrijf verder opbouwen en jouw eigen rol uitbouwen? Ook dat kan bij ons. En het werkt. Zo goed zelfs dat onze portefeuille jaarlijks groeit en ons team in korte tijd verdubbeld is in omvang. 

We willen een persoonlijke online dienstverlener zijn, die het anders aanpakt. Van de gebaande paden afgaan en oplossingen zoeken. De lijnen zijn kort, het tempo ligt hoog. Geen dag is hetzelfde. Vernieuwen is voor ons het allerbelangrijkst. Zo verbeteren we onszelf keer op keer. Die energie vóel je zodra je binnenkomt in ons kantoor in hartje Utrecht en die werkt aanstekelijk.

Wil je reageren?

Heb je nog vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Viec Nguyen via vnguyen@rnhb.nl, of bel 06 19 77 94 36. 

Ben jij enthousiast over deze uitdaging en zie je aanknopingspunten vanuit je eigen achtergrond? Reageer dan snel via deze link: https://rnhb.inhroffice.com/nl/job/193713/apply. We zien graag je reactie tegemoet.

* Een screening maakt deel uit van het onboardingstraject.
* Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.