Zaken om rekening mee te houden bij beleggen in vastgoed

  2 min. leestijd

Stapt u net in de wereld van beleggen in vastgoed? Dan wordt u misschien wel gek van alle informatie die online te vinden is. Tel daarbij op de brochures van vastgoedfinanciers en goedbedoelde adviezen van vrienden, en u heeft hét recept voor een informatie-overload. In deze blog hebben we daarom enkele belangrijke voor- en nadelen, tips en risico’s verzameld.

Waarom investeren in vastgoed?

Laten we beginnen bij het begin: waarom zou u eigenlijk investeren in vastgoed? In uw omgeving ziet u het misschien steeds meer, maar dat is nog geen reden om het zelf ook te doen. Eerder zetten we redenen om te investeren in vastgoed op een rij. Zoals het rendement of het feit dat u het slim kunt combineren met uw kind dat gaat studeren. Verdiep u eerst in de verschillende drijfveren, en trek dan uw eigen conclusie: past beleggen in vastgoed wel of niet bij mij?

Waarmee rekening houden bij beleggen in vastgoed?

Denkt u er echt aan om te beginnen met beleggen in vastgoed? Zorg dan dat u de markt goed leert kennen. Welk type pand doet het goed in mijn regio? Waar let ik op als ik een pand wil kopen? Welke huurdersdoelgroep past bij mijn pand? Op die manier komt u niet voor verrassingen te staan. Deze en andere tips vindt u trouwens ook terug in onze blog Starten met investeren in vastgoed? 6 tips voor als u wilt beginnen

Investeren in vastgoed: de risico’s

Tot nu toe hadden we het over redenen om te beleggen in vastgoed. Maar we kunnen het natuurlijk ook omdraaien: waarom niét investeren in vastgoed? Het is vast niets nieuws voor u dat er ook risico's aan kleven. Elk beleggingsproduct heeft zijn eigen nadelen. Voor vastgoed geldt onder andere een huurdersrisico. Hoe goed u uw huurders ook screent van tevoren, het kan zijn dat ze hun huur niet betalen. Ook het pand in waarde dalen of kan u voor onverwacht hoge onderhoudskosten komen te staan.

Investeren in vastgoed en rendement verhogen

Als beginnende vastgoedbelegger leert u elke dag wat bij. Eén van de dingen die u zich misschien afvraagt is: hoe verhoog ik het rendement op mijn vastgoedbelegging? Zoals we net zagen, zijn onverwachte onderhoudskosten een risico van investeren in vastgoed. Het is daarom slim om regelmatig het sanitair en de cv-ketel te laten controleren. Zo voorkomt u dat u ineens voor hoge kosten komt staan – en verhoogt u dus uw rendement. Extra tip: investeer in duurzaam onderhoud. Zo is uw pand ook nog eens toekomstbestendig!

 

Want to create more value yourself?

Profitable investment requires belief in what is possible. We are happy to tell you how our financing can contribute to your goal of creating more value.

 

  Do we make your investment possible? 

Iedere maand tips en trends van onze vastgoedexperts?

Als u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ontvangt u ieder kwartaal een update over de markten waarin wij financieren.

 Alles over investeren in vastgoed

 Marktupdates

 Verhalen van andere investeerders

 

Ja, stuur mij vastgoed-inspiratie  

 

Aan de inhoud van deze communicatie kunnen geen rechten worden ontleend. RNHB en (eventuele) andere leveranciers accepteren geen aansprakelijkheid voor de inhoud van deze publicatie en/of de informatie welke via deze publicatie wordt verstrekt. Deze informatie behelst op geen enkele manier een aanbod, advies of financiële dienst. RNHB biedt alleen financiering en  geeft geen advies. Laat u daarom goed informeren door een adviseur over eventuele risico’s voordat u een financiering afsluit.