Voor wie is een verhuurhypotheek geschikt?

Voor wie is een verhuurhypotheek geschikt? intro

Koopt u een huis of appartement als belegging, dan hoort daar een verhuurhypotheek bij. Maar voor wie kan een hypotheek voor de verhuur geschikt zijn? Wij geven u een paar voorbeelden.

Een verhuurhypotheek is, anders dan bij een eigenwoninghypotheek, een krediet wat wordt verstrekt aan vastgoedbeleggers die heel gericht een tweede woning kopen om te verhuren.  Een woning verhuren kan namelijk niet altijd zomaar met een eigenwoninghypotheek: daarvoor heeft u expliciet toestemming nodig van uw geldverstrekker. Een financieringspartij die een verhuurhypotheek verstrekt, doet dat onder andere op basis van de inkomsten die u aan het verhuren van een woning denkt over te houden en snapt dat er met het verhuren van een woning andere risico's gepaard gaan dan wanneer u de woning voor eigen gebruik koopt.

Voor wie is een verhuurhypotheek geschikt? (nieuw)

Verhuurhypotheek om uw studerende kind op weg te helpen

Uw kind gaat studeren en wil het ouderlijk nest verlaten. Een belangrijk en meestal vrolijk moment voor hem of haar, én voor u. Alleen… het is tegenwoordig niet altijd makkelijk om überhaupt een kamer te vinden in de stad van de opleiding. Laat staan een betaalbare kamer! Een manier om de krapte op de markt te omzeilen, is om een appartement te kopen als belegging, en deze te verhuren aan uw zoon of dochter. Eventueel met een of meerdere huisgenoten erbij. Financieren kan deels met eigen vermogen en deels met een verhuurhypotheek. Zo verzekert u uw kind van een fijne studietijd, terwijl u zelf rendement kunt halen uit de verhuur en de eventuele toekomstige verkoop. Twee vliegen in één klap!

Verhuurhypotheek zodat uw ouders hun koophuis kunnen huren

Stel, het pensioen van uw ouders is geen vetpot. De oplossing ligt voorhanden: als zij hun woning verkopen, komt er opeens vermogen vrij. Maar kunnen ze nog wel net zo'n fijne woning vinden in de regio waar ze vandaan komen en graag willen blijven? Als u uw extra gespaard vermogen investeert in het huis van uw ouders, neemt u hun zorgen weg en belegt u uw eigen geld op een manier met mogelijk meer (indirect) rendement dan uw spaarrekening. U kunt het beleggingspand met eigen geld kopen, maar u kunt ook een deel van de aankoopprijs lenen met een speciale hypotheek voor de verhuur.  Gebruik bijvoorbeeld eens onze rekentool om uw maximale verhuurhypotheek te berekenen. Het is sowieso verstandig u altijd eerst te laten adviseren door een financieel adviseur.

Ondernemer? Verhuurhypotheek voor het pensioenpotje

Bent u zzp’er of heeft u een eigen bv? Dan moet u uw eigen pensioen regelen. Dat kan op verschillende manieren, zoals via banksparen, met een lijfrenteverzekering of door af te lossen op de eigen woning. Investeren in vastgoed is een andere manier: één die steeds populairder wordt onder de groeiende groep zelfstandigen in Nederland. U kunt bijvoorbeeld een huis voor uw kind of ouders kopen en aan hen verhuren, maar er zijn meer redenen waarom u kunt kopen om te verhuren. Ook zijn er bijvoorbeeld mogelijkheden tot het kopen en verhuren van commercieel vastgoed. Denk aan winkelpanden, kantoorruimtes, horecapanden of een combinatie van deze. 

 

Disclaimer

Aan de inhoud van deze communicatie kunnen geen rechten worden ontleend. RNHB en (eventuele) andere leveranciers accepteren geen aansprakelijkheid voor de inhoud van deze publicatie en/of de informatie welke via deze publicatie wordt verstrekt. Deze informatie behelst op geen enkele manier een aanbod, advies of financiële dienst. RNHB biedt alleen financiering en  geeft geen advies. Laat u daarom goed informeren door een adviseur over eventuele risico’s voordat u een financiering afsluit. 

Bereken wat u kunt lenen

  • Inclusief een rente indicatie.
  • Inzicht in uw cashflow.
  • Bewaar de berekening na afloop.

Blijf op de hoogte

  • Insights van experts uit de vastgoedmarkt                       
  • Onze visie op financieren en de markt                                           
  • Rente updates en andere relevante wijzigingen