De zoektocht naar betrouwbare huurders 

  2 min. leestijd

Huurders die slordig omgaan met uw pand of simpelweg niet betalen. Het is een zorg die u als verhuurder mogelijk hebt. Dit soort zaken zijn namelijk direct van invloed op uw rendement. Toch kunt u er veel aan doen om de risico’s met huurders zoveel mogelijk te beperken. Deze vastgoedbeleggers vertellen hoe zij huurders selecteren.   

Veel verhuurders voeren een check uit op het inkomen van de huurder voordat zij een contract met elkaar aangaan. Dit geeft meestal een goede indicatie van of uw huurders in staat zijn om aan hun maandelijkse verplichtingen te voldoen. U kunt bijvoorbeeld de laatste twee salarisstroken , een arbeidscontract en een werkgeversverklaring opvragen. Naast de toets op papier, kan het ook prettig zijn om uw huurder persoonlijk te leren kennen. Met wie hebt u de komende tijd te maken? Wellicht vindt u het fijn om een klik met uw huurder te hebben. 

‘Ik baseer het vinden van goede huurders vooral op gevoel’, vertelt Sjoerd. ‘Natuurlijk voer ik een check op inkomen uit, maar ik wil het ook goed met mijn huurders kunnen vinden. Zolang je de lijntjes kort houdt, weet je ook wel of je huurders betrouwbaar zijn. Ik besteed daarom niks uit: het vinden van huurders, maar ook het onderhoud doe ik bijvoorbeeld zelf. Zelf geef ik de voorkeur aan huurders die hoogopgeleid zijn, omdat ik van hen de verwachting heb dat zij hun verplichtingen netjes nakomen. Het fijnste is natuurlijk, als je huidige huurders nieuwe huurders aandragen. Mensen hebben dan automatisch een goede referentie. Ze zullen dat overigens alleen doen als jij als verhuurder ook betrouwbaar en netjes bent.’ 

Zo hebben veel vastgoedbeleggers hun huurders gevonden:

- via hun eigen netwerk (via, via)

- via een verhuurmakelaar 

- via sites zoals funda.nl, pararius.nl, huurwoningen.nl of marktplaats.nl

- voor studenten via kamernet.nl

 

Puck  en Ferhat hebben het vinden van goede huurders juist uitbesteed. Ferhat aan zijn financieel adviseur, Puck aan haar verhuurmakelaar. Puck: ‘Al voor ik mijn belegging kocht, kon ik continu met mijn verhuurmakelaar schakelen om bijvoorbeeld te checken wat de verwachte huurprijs van het object zou zijn. Iemand met kennis van de markt, maar ook met een groot netwerk. Hij heeft de systemen om te checken of iemand de huur bijvoorbeeld kan betalen en doet tevens het maandelijkse beheer. Ik heb er geen omkijken naar, perfect.’ 

 

Want to create more value yourself?

Profitable investment requires belief in what is possible. We are happy to tell you how our financing can contribute to your goal of creating more value.

 

  Do we make your investment possible? 

Iedere maand tips en trends van onze vastgoedexperts?

Als u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ontvangt u ieder kwartaal een update over de markten waarin wij financieren.

 Alles over investeren in vastgoed

 Marktupdates

 Verhalen van andere investeerders

 

Ja, stuur mij vastgoed-inspiratie  

 

Aan de inhoud van deze communicatie kunnen geen rechten worden ontleend. RNHB en (eventuele) andere leveranciers accepteren geen aansprakelijkheid voor de inhoud van deze publicatie en/of de informatie welke via deze publicatie wordt verstrekt. Deze informatie behelst op geen enkele manier een aanbod, advies of financiële dienst. RNHB biedt alleen financiering en  geeft geen advies. Laat u daarom goed informeren door een adviseur over eventuele risico’s voordat u een financiering afsluit.