Onze visie op het huidige vastgoedklimaat

55

2

Het zijn momenteel buitengewone tijden voor vastgoedbeleggers. Hoge inflatie, stijgende rentetarieven en (aangekondigde) wijzigingen in de regelgeving hebben geleid tot een veranderd investeringsklimaat in de vastgoedsector. Het verkrijgen van financiering wordt steeds moeilijker. Als reactie op deze verschuivingen passen kredietverstrekkers ook de voorwaarden voor financiering aan.
 

Toch zijn er veel nieuwe mogelijkheden op de vastgoedmarkt die kansen bieden. RNHB heeft uitgebreide ervaring in vastgoed en heeft haar expertise opgebouwd in op maat gemaakte (grootschalige) financiering voor professionele beleggers in alle sectoren van de vastgoedmarkt. Juist in deze uitdagende periode waarin de markt verandert, blijven we hier bij RNHB continu innoveren. Dit doen we nu bijvoorbeeld door klanten te ondersteunen met financieringsoplossingen zoals mezzanine- en kortlopende overbruggingsfinancieringen, die waardevol kunnen zijn voor hun beleggingen.
 

De aanzienlijke stijging van de rentetarieven in de afgelopen 14 maanden heeft invloed gehad op het directe rendement van investeringen. Daar komt nog bij dat de waarde van activa is afgenomen, wat ook indirecte rendementen onder druk zet. Eventuele huurverhogingen kunnen deze effecten enigszins compenseren, maar dit is niet voldoende om het gat te dichten met de eerder haalbare opbrengsten op de markt.

 

RNHB kan beleggers ondersteunen met mezzaninefinanciering voor zowel de aankoop als herfinanciering van vastgoed. Dit geeft investeerders meer financieringsruimte, zorgt ervoor dat de aankoop rendabel is en kan helpen bij het herfinancieren van bestaande schulden. We werken op een dynamische manier samen met onze klanten om de oplossing te vinden die het beste past bij hun specifieke situatie en behoeften.
 

Bij RNHB merken we ook dat het transformeren van vastgoed, het verduurzamen van objecten of het herpositioneren van vastgoed in veranderende marktomstandigheden, tijd kost, onder andere voor het verkrijgen van vergunningen. Met RNHB's kortlopende overbruggingsfinancieringen kunnen wij investeerders voldoende tijd bieden om het beste resultaat te behalen.

 

Beide financieringsoplossingen kunnen volledig op maat worden gemaakt. Een onderdeel van deze maatwerkoplossingen kan ook zijn het bijschrijven van rente op de hoofdsom of een winstdelingsregeling.
 

Met onze kennis en ervaring helpen we u om de juiste financieringsoplossing te vinden. Elke investering heeft zijn eigen specifieke kenmerken en een 'one-size-fits-all'-benadering werkt niet. Onze focus ligt op goede service en het snel en flexibel regelen van elke financieringsaanvraag. Denken in kansen. Dat is RNHB!

Disclaimer

Aan de inhoud van deze communicatie kunnen geen rechten worden ontleend. RNHB en (eventuele) andere leveranciers accepteren geen aansprakelijkheid voor de inhoud van deze publicatie en/of de informatie welke via deze publicatie wordt verstrekt. Deze informatie behelst op geen enkele manier een aanbod, advies of financiële dienst. RNHB biedt alleen financiering en  geeft geen advies. Laat u daarom goed informeren door een adviseur over eventuele risico’s voordat u een financiering afsluit. 

Blijf op de hoogte

  • Insights van experts uit de vastgoedmarkt                       

  • Onze visie op financieren en de markt                                           

  • Rente updates en andere relevante wijzigingen       

Onze financieringen

  • Residentieel, commercieel of gemixt vastgoed financieren?
  • Vind al onze financieringen in één handig overzicht.
  • Voor startende beleggers en investeerders met een financieringsbehoefte tot €100 miljoen.