Waar koop ik een woning om te verhuren?

  4 min. leestijd

Mooie woningen zijn met de huidige krapte op de woningmarkt snel verkocht en prijzen stegen binnen één jaar met ruim 6%. Ook iedereen die wil investeren in een woning of appartement, merkt dat. Het is een uitdaging om die ene buitenkans te vinden. Toch zijn er tal van mogelijkheden.

Via woningcorporaties

Het betreft meestal opknappertjes, maar wie handig is zou weleens een heel interessante woning via een woningcorporatie kunnen vinden. Zeker in de grote steden, lukt het zo misschien wel om op een goede locatie tegen een redelijke prijs een woning te kopen.  Woningcorporaties bieden deze voormalig huurwoningen op hun eigen site te koop aan.  Laat u voor de koop altijd goed informeren. Zo kan het zijn dat u verplicht bent om de woning bij verkoop weer terug te verkopen aan de woningcorporatie.

Net buiten de grote stad

Veel mensen die voor het eerst in een woning of appartement investeren, doen dat in (de buurt van) hun eigen woonplaats. Daar waar zij de markt goed kennen en via, via makkelijk aan huurders kunnen komen. Maar wie in de grote stad woont en daar nauwelijks nog een interessant beleggingspand vindt, kan eens verder kijken dan zijn eigen woonplaats. In een stad of dorp er net buiten. We zien op dit moment dat veel huurders ook naar deze randsteden- en dorpen trekken, omdat er in de grote stad nog maar weinig aanbod tegen een aantrekkelijke prijs is. Schiedam in plaats van Rotterdam of Almere in plaats van Amsterdam is daarom ook een optie. Laat u van te voren altijd goed informeren over de lokale markt.

Staatsbosbeheer en waterschappen

Ook de Rijksoverheid en Staatsbosbeheer zetten weleens woningen te koop. Deze huizen verschijnen niet altijd op reguliere sites zoals funda.nl, maar gaan soms ook in de stille verkoop. Denk aan boerderijen of oude boswachterijwoningen, of een herenhuis, in hartje stad. De prijs van de woningen is doorgaans marktconform en het aanbod is niet extreem groot, maar het zijn wel woningen die aan het zicht van anderen voorbijgaan.  Houd er wel rekening mee dat dit vaak geen standaard objecten zijn, dus laat u van tevoren goed informeren door bijvoorbeeld een verhuurmakelaar. 

Meer dan alleen Funda

Er zijn veel meer sites die een groot aanbod in woningen in de etalage zetten dan alleen Funda. Denk aan Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius.nl of zelfs Marktplaats. Die laatste site wordt vaak gebruikt door mensen die hun huis zelf verkopen en waarvan de woning soms niet op Funda verschijnt. 

Via, via

Uw netwerk is groter dan u denkt. Zzp’ers in de bouw weten bijvoorbeeld al vroeg wie welke woning te koop gaat zetten. Het gebeurt geregeld dat woningen via, via worden verkocht, zonder dat daar ooit een huizensite aan te pas komt. Ook makelaars kunnen woningen aandragen voordat deze op de markt komen.

 

Zelf meer waarde creëren?

Rendabel investeren vraagt om geloof in wat er allemaal wél mogelijk is. Wij vertellen u graag hoe onze financiering kan bijdragen aan uw doelstelling om meer waarde te creëren.

 

  Maken wij uw investering mogelijk? 

Ook honderd procent focus op vastgoed?

Exclusieve updates, automatisch in uw mailbox

Als u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ontvangt u ieder kwartaal een update over de markten waarin wij financieren, onze visie hierop  en de laatste rente-updates.

 Blogs over investeren in vastgoed

 Rente-updates

 Markt-updates

 

Meld u aan   

 

RNHB biedt alleen financiering. We geven geen advies en bemiddelen niet tussen partijen. Laat u daarom goed informeren door een adviseur voordat u een financiering afsluit.