Voor wie is een verhuurhypotheek geschikt?

  2 min. leestijd

Koopt u een huis of appartement als belegging, dan hoort daar een verhuurhypotheek bij. Maar voor wie kan een hypotheek voor de verhuur geschikt zijn? Wij geven u een paar voorbeelden.

Een verhuurhypotheek is, anders dan bij een eigenwoninghypotheek, een krediet wat wordt verstrekt aan vastgoedbeleggers die heel gericht een tweede woning kopen om te verhuren.  Een woning verhuren kan namelijk niet altijd zomaar met een eigenwoninghypotheek: daarvoor heeft u expliciet toestemming nodig van uw geldverstrekker. Een financieringspartij die een verhuurhypotheek verstrekt, doet dat onder andere op basis van de inkomsten die u aan het verhuren van een woning denkt over te houden en snapt dat er met het verhuren van een woning andere risico's gepaard gaan dan wanneer u de woning voor eigen gebruik koopt.

Verhuurhypotheek om uw studerende kind op weg te helpen

Uw kind gaat studeren en wil het ouderlijk nest verlaten. Een belangrijk en meestal vrolijk moment voor hem of haar, én voor u. Alleen… het is tegenwoordig niet altijd makkelijk om überhaupt een kamer te vinden in de stad van de opleiding. Laat staan een betaalbare kamer! Een manier om de krapte op de markt te omzeilen, is om een appartement te kopen als belegging, en deze te verhuren aan uw zoon of dochter. Eventueel met een of meerdere huisgenoten erbij. Financieren kan deels met eigen vermogen en deels met een verhuurhypotheek. Zo verzekert u uw kind van een fijne studietijd, terwijl u zelf rendement kunt halen uit de verhuur en de eventuele toekomstige verkoop. Twee vliegen in één klap!

Verhuurhypotheek zodat uw ouders hun koophuis kunnen huren

Stel, het pensioen van uw ouders is geen vetpot. Zij maken zich zorgen: kunnen ze nog wel in hun huis blijven wonen, het huis waaraan zij zo gehecht zijn? Zelfs als ze besluiten het toch te verkopen, is het nog maar de vraag of ze een fijne woning kunnen kopen in de regio waar ze vandaan komen en graag willen blijven. Klinkt bekend? Als u uw extra gespaard vermogen investeert in een huis voor uw ouders, neemt u hun zorgen weg en belegt u uw eigen geld op een manier met mogelijk meer rendement dan uw spaarrekening. U kunt het beleggingspand met eigen geld kopen, maar u kunt ook een deel van de aankoopprijs lenen met een speciale hypotheek voor de verhuur.  Gebruik bijvoorbeeld eens onze rekentool om uw maximale verhuurhypotheek te berekenen. Het is sowieso verstandig u altijd eerst te laten adviseren door een financieel adviseur.

Ondernemer? Verhuurhypotheek voor het pensioenpotje

Bent u zzp’er of heeft u een eigen bv? Dan moet u uw eigen pensioen regelen. Dat kan op verschillende manieren, zoals via banksparen, met een lijfrenteverzekering of door af te lossen op de eigen woning. Investeren in vastgoed is een andere manier: één die steeds populairder wordt onder de groeiende groep zelfstandigen in Nederland. U kunt bijvoorbeeld een huis voor uw kind of ouders kopen en aan hen verhuren, maar er zijn meer redenen waarom u kunt kopen om te verhuren. Ook zijn er bijvoorbeeld mogelijkheden tot het kopen en verhuren van commercieel vastgoed. Denk aan winkelpanden, kantoorruimtes, horecapanden of een combinatie van deze. 

 

Zelf meer waarde creëren?

Rendabel investeren vraagt om geloof in wat er allemaal wél mogelijk is. Wij vertellen u graag hoe onze financiering kan bijdragen aan uw doelstelling om meer waarde te creëren.

 

  Maken wij uw investering mogelijk? 

Bereken wat u maximaal kunt lenen

Met onze rekentool krijgt u direct een indicatie van wat u bij ons kunt lenen.

 Bereken wat u kunt lenen

 Direct een rente-indicatie

 Direct inzicht in het verwachte rendement

 

   Direct berekenen   Onze rentetarieven

RNHB biedt alleen financiering. We geven geen advies en bemiddelen niet tussen partijen. Laat u daarom goed informeren door een adviseur voordat u een financiering afsluit.