Vijf redenen om te investeren in vastgoed

  3 min. leestijd

Heeft u wat extra vermogen gespaard? Dan heeft u vast wel eens nagedacht over hoe u het kunt laten groeien. Wat te doen? Investeren in vastgoed is één van de mogelijkheden. Wij geven u 5 redenen om te beleggen in vastgoed.

1: Rendement

Inkomsten uit huur kunnen zorgen voor een stabiele cashflow. En naast het rendement uit huur, kan investeren in vastgoed ook nog een tweede vorm van rendement leveren: overwaarde. Vastgoed wordt vaak meer waard in de loop van de tijd. Als u het pand in de toekomst verkoopt, levert deze overwaarde u dus extra vermogen op.

2: Opbrengsten groeien mee met inflatie

Het geld dat op uw spaarrekening staat kan minder waard worden door inflatie. We zien bovendien dat de spaarrentes nu laag zijn. De inkomsten uit vastgoed bewegen echter mee met de inflatie, want u mag de huur die u in rekening brengt evenredig laten stijgen.

3: Mogelijk belastingvoordeel bij een pand als belegging

Over het vermogen dat boven een bepaalde drempel uitkomt, betaalt u vermogensbelasting. Dit is een andere reden om te investeren in vastgoed. Als het pand dat u koopt namelijk niet uw hoofdverblijf is, wordt het gezien als een belegging. En beleggingen kunnen volgens het belastingstelsel in Box 3 vallen, in welk geval de huurinkomsten niet worden  belast. Daardoor kan het rendement bij beleggen in vastgoed hoger uitvallen dan wanneer het op de bank staat. Laat u adviseren door een fiscalist over de mogelijkheden die er voor uw situatie zijn.

4: Win-winsituatie als u iemand helpt

Eerder schreven we al over voor wie een verhuurhypotheek geschikt is. U kunt natuurlijk vastgoed kopen en verhuren aan huurders die u niet kent. Een andere optie is een huis kopen en verhuren aan iemand die het goed kan gebruiken. Denk aan uw kind dat gaat studeren in een studentenstad met kamernood. U kunt ook uw ouders helpen als zij graag willen blijven wonen in hun huidige huis, maar de hypotheek eigenlijk niet meer kunnen betalen.

5: Lage hypotheekrente maakt vastgoed extra interessant

Tot slot een reden om te investeren in vastgoed, en niet nog tien jaar te wachten: de hypotheekrente. Die is op dit moment historisch laag. De lage rente maakt de aankoop van vastgoed als belegging nu extra interessant. Immers, lage rente = lagere beleggingskosten. Bij de aankoop van een beleggingspand geldt meestal dat u een flink deel moet financieren met een lening. En hoe lager de kosten van uw lening, hoe hoger uw rendement op uw belegging kan zijn! 

Laat u adviseren!

Beleggen in vastgoed  is geen risicoloze beslissing. Bezint eer ge begint: laat u altijd goed informeren door een financieel adviseur. Bent u al zeker van uw zaak? Neem dan gerust contact met ons op. We kijken graag met u mee naar de mogelijkheden voor uw persoonlijke situatie!

 

Zelf meer waarde creëren?

Rendabel investeren vraagt om geloof in wat er allemaal wél mogelijk is. Wij vertellen u graag hoe onze financiering kan bijdragen aan uw doelstelling om meer waarde te creëren.

 

  Maken wij uw investering mogelijk? 

Iedere maand tips en trends van onze vastgoedexperts?

Als u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ontvangt u ieder kwartaal een update over de markten waarin wij financieren.

 Alles over investeren in vastgoed

 Marktupdates

 Verhalen van andere investeerders

 

Ja, stuur mij vastgoed-inspiratie  

 

Aan de inhoud van deze communicatie kunnen geen rechten worden ontleend. RNHB en (eventuele) andere leveranciers accepteren geen aansprakelijkheid voor de inhoud van deze publicatie en/of de informatie welke via deze publicatie wordt verstrekt. Deze informatie behelst op geen enkele manier een aanbod, advies of financiële dienst. RNHB biedt alleen financiering en  geeft geen advies. Laat u daarom goed informeren door een adviseur over eventuele risico’s voordat u een financiering afsluit.