eHerkenning noodzakelijk bij indienen aanvraag door financieel adviseur 

   2 min. leestijd

RNHB zet een volgende stap in het nog veiliger maken van haar digitale omgeving. Was u tot nu toe altijd gewend om met IDIN in te loggen, vanaf 1 juli gaat RNHB live met e-herkenning (EH3). Wij vertellen u graag wat dit voor u betekent. 

Bij het indienen van een aanvraag laat u veel privacygevoelige informatie achter. Wij zetten daarom alles op alles om de persoonsgegevens van uw én onze klanten zo goed mogelijk te beschermen. eHerkenning is de digitale sleutel waarmee ondernemers op een veilige manier kunnen inloggen. Net zoals het gebruik van DigiD (voor particulieren), biedt het ondernemers de garantie dat de site waarop u inlogt betrouwbaar en veilig is. Andersom zien wij door eHerkenning dat u ook daadwerkelijk bent wie u zegt te zijn. RNHB gaat live met EH3, het niveau van eHerkenning dat ook door de Belastingdienst wordt gebruikt.  

EH3 wordt noodzakelijk voor indienen aanvragen 

Intermediairs die bij RNHB een aanvraag willen indienen, kunnen dat vanaf 1 september alleen nog maar via ons portaal doen. Het aanvraagformulier op onze site komt vanaf dat moment te vervallen. Een aantal intermediairs is al op ons portaal aangesloten, anderen zullen hiervoor nog een uitnodiging krijgen. Om toegang te krijgen tot het portaal, zult u EH3 moeten aanvragen. Dat proces duurt gemiddeld 14 dagen. Daarvoor krijgt u ruim de tijd: 

  • Intermediairs die al aangesloten zijn op het portaal, dienen dit voor 1 oktober te doen. 

  • Intermediairs die voor 1 september op ons portaal worden aangesloten, dienen direct bij aanvang in te kunnen loggen met EH3.   

eHerkenning aanvragen 

Met eHerkenning kunt u namens één bedrijf/filiaal inloggen, ongeacht de grootte ervan. Het proces om eHerkenning aan te vragen, bestaat uit verschillende stappen en duurt ongeveer 14 dagen. In deze video wordt u duidelijk door die stappen heen geleid.  

Als u eHerkenning ook gebruikt voor uw belastingaangiftes, dan kunt u in aanmerking komen voor een compensatie van de aanschafkosten. Deze vergoeding bedraagt ongeveer € 24. De vergoeding kan naar verwachting vanaf augustus worden aangevraagd bij de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland  (RVO).   

Meer gemak voor financieel adviseurs

Met zowel het portaal als eHerkenning, willen wij u naast veiligheid ook meer gemak bieden.  In het portaal kunt u de status checken, documenten uploaden en vereiste acties inzien voor alle aanvragen die u namens klanten bij RNHB indient. Het intermediairportaal biedt u het overzicht dat u nodig heeft om uw klant nóg beter te helpen. Met eHerkenning logt u straks niet alleen in bij RNHB, maar bij meer dan 400 organisaties en overheidsinstanties. Het is dus niet meer nodig om voor elke site aparte accounts en inlogcodes aan te maken.