Analist Customer Due Diligence

Wat ga je doen?
De Analist Customer Due Dilligence komt te werken op onze afdeling Sales Operations. Het is een nieuwe rol binnen het team waarbij je de mogelijkheid krijgt een bijdrage te leveren aan de verdere inrichting. Zo kun je invloed uitoefenen op de manier waarop de werkzaamheden worden uitgevoerd. Ook geef je vanuit jouw expertise input voor aanpassingen in werkinstructies en processen die de volgende dag direct in de praktijk worden gebracht.

Samen met een andere Analist Customer Due Diligence collega zorg jij ervoor dat RNHB alleen zaken doet en relaties aangaat met integere partijen. Hiervoor richt je je in eerste instantie op het uitvoeren van periodiek en event gedreven CDD-reviews op onze bestaande klanten. Verder toets je of de werkinstructies zijn gevolgd en of het dossier van voldoende kwaliteit is. Uiteindelijk is het doel om een volledig, juist en auditable klantdossier op te leveren.

In deze dynamische functie werk je samen met diverse specialisten om tot een evenwichtige beoordeling te komen en ben je een aanspreekpunt voor verschillende stakeholders. Zo sta je in contact met o.a. juristen, compliance officers en vastgoedspecialisten en ben je een sparringpartner voor de commercie, zodat je commerciële collega’s zich kunnen richten op waar zij goed in zijn. Ook ben je verantwoordelijk voor het overtuigen van onze klanten van de noodzaak van het onderzoek en breng hen in beweging voor het aanleveren van de benodigde stukken. Hierbij weet je in het uitvoeren van je werkzaamheden een goede balans te vinden tussen klant- en organisatiebelang.

Wat vragen wij?
Onze Analist Customer Due Dilligence is analytisch, kritisch, zorgvuldig, nieuwsgierig en doortastend. Je bent in staat om jouw analyse zowel in het Engels als in het Nederlands mondeling en schriftelijk transparant, duidelijk en bondig te verwoorden en goed over te brengen op betrokkenen. Je staat stevig in je schoenen, communicatief sterk, kunt omgaan met weerstand, bent niet tevreden totdat alle details helder zijn en gaat op inhoud de discussie aan waarbij je tevens oog hebt voor de relatie. En verder:

 

 • Beschik je over minimaal een hbo-diploma; 
 • Heb je tenminste 3 relevante werkervaring in de financiële dienstverlening, met name op het vlak van Customer Due Diligence (KYC, AML);
 • Heb je relevante Wwft cursussen behaald;
 • Beschik je over stevige inhoudelijke kennis en ben je in staat om risico’s, juridische bedrijfsstructuren en productenrange te beoordelen; 
 • Word je graag uitgedaagd, toon je lef en ondernemerschap en haal je plezier uit het oplossen van inhoudelijke uitdagingen; 
 • Functioneer je zelfstandig, maar werk je ook graag in een team.
   

Wat bieden wij jou?

 • Een ambitieus team in een informele en platte organisatie die volop in beweging is;
 • Gezellige collega’s die elkaar ondersteunen;
 • Een werkplek op een goed bereikbare locatie naast het station in hartje Utrecht (WTC), met een indrukwekkend uitzicht over de stad;
 • Goede, moderne arbeidsvoorwaarden, zoals onbeperkt verlof;
 • Alle vrijheid én ondersteuning om je werk te doen en je te ontwikkelen;
 • Een RNHB-bar met karaokeset, tafeltennis en tafelvoetbaltafel om op zijn tijd te kunnen ontspannen;
 • Lekkere koffie en elke dag vers fruit.

Wie zijn wij?
RNHB bestaat al 125 jaar, en er waait nog steeds een frisse wind! Met het zelfstandig worden hebben wij een belangrijke koerswijziging ingezet: bij RNHB kan het wél. Want wil je bijvoorbeeld financiering voor een pand waar je zelf niet in gaat wonen? Vaak een lastig verhaal voor een grootbank. Bij ons kan het wél. En samen met je collega’s het bedrijf verder opbouwen en jouw eigen rol uitbouwen? Ook dat kan bij ons. En het werkt. Zo goed zelfs dat onze portefeuille jaarlijks groeit en ons team in korte tijd verdubbeld is in omvang. 

We willen een persoonlijke dienstverlener zijn, die het anders aanpakt. Van de gebaande paden afgaan en oplossingen zoeken. De lijnen zijn kort, het tempo ligt hoog. Geen dag is hetzelfde. Vernieuwen is voor ons het allerbelangrijkst. Zo verbeteren we onszelf keer op keer. Die energie vóel je zodra je binnenkomt in ons kantoor in hartje Utrecht en die werkt aanstekelijk.

Wil je reageren?

Heb je nog vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Viec Nguyen via vnguyen@rnhb.nl, of bel 06 19 77 94 36. 

Ben jij enthousiast over deze uitdaging en zie je aanknopingspunten vanuit je eigen achtergrond? Reageer dan snel via deze link: https://rnhb.inhroffice.com/nl/job/168563/apply. We zien graag je reactie tegemoet.

* Een screening maakt deel uit van het onboardingstraject.
* Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.