Blog: de verhuurhypotheek
van RNHB

3 tips om het rendement op uw vastgoedbelegging te verhogen

Veel mensen zoeken naar andere manieren om spaargeld te laten groeien. Bijvoorbeeld door te beleggen in vastgoed. Als mensen een huis of appartement kopen als belegging, verwachten zij rendement te behalen op de investering. Door de winst die toekomstige verkoop van het pand oplevert bijvoorbeeld. Maar ook door regelmatige huurinkomsten. Hoe behaalt u zoveel mogelijk rendement uit uw belegging in vastgoed? In een vorig blog legden wij uit wat rendement is en hoe u het kunt berekenen. In dit blog  geven we u tips om zoveel mogelijk rendement uit uw vastgoedbelegging te halen.

  • Maximaliseer de bruto huurinkomsten
    Als u een woning heeft gekocht met als doel het te verhuren, is het belangrijk dat u zich goed laat adviseren over de maximale huurprijs door een lokale makelaar. De maximale huurprijs hangt af van bijvoorbeeld de locatie, grootte en kwaliteit van de te verhuren woning. Jaarlijks kunt u de huurprijs aanpassen op de inflatie. Het zou zonde zijn als u te weinig huur vraagt. Ook bij een huurmutatie is het belangrijk om advies te vragen. Als de woning een aantal jaren is verhuurd, kan het zijn dat de markthuren (veel) hoger liggen.
  • Verlaag uw exploitatiekosten
    U kunt uw direct rendement maximaliseren door goed te letten op uw uitgaven aan de verhuurde woning. Als eigenaar krijgt u te maken met onderhoudskosten. Kleine reparaties als een gootsteen ontstoppen worden vaak door de huurder uitgevoerd, maar kosten van het repareren of vervangen van een kapotte CV komen veelal voor rekening van de verhuurder. Onderhoud regelmatig het sanitair en de CV-installatie om het oplopen van kosten te voorkomen. Hiervoor kunt u een bedrijf inschakelen, maar u kunt het ook zelf uitvoeren om kosten te besparen.
  • Investeer in duurzame materialen
    Duurzaam onderhoud en het gebruik van duurzame materialen vertaalt zich vaak in hogere waarde. Hiermee maximaliseert u niet alleen uw huurinkomsten, maar zorgt u ook voor een hogere marktwaarde. Zorg ervoor dat u bij aanschaf van een woning weet wat de bouwtechnische staat van de woning is. Zo voorkomt u verrassingen en hoge uitgaven. Reserveer maandelijks bedragen voor het onderhoud van de woning, zodat u niet in een keer een groot bedrag hoeft uit te geven.

Meer weten?
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een financiering bij RNHB of heeft u zelfs al een pand op het oog? Neem dan gerust contact met ons op via 030 799 66 66. Stel ons al uw vragen, wij denken graag met u mee over de haalbaarheid en mogelijkheden.

RNHB biedt alleen financiering. We geven geen advies en bemiddelen niet tussen partijen. Laat u daarom goed informeren door een adviseur over eventuele risico’s voordat u een financiering afsluit

Bent u benieuwd wat u kunt lenen bij ons?

Met onze rekentool krijgt u direct een indicatie van wat u bij ons kunt lenen.

 Bereken wat u kunt lenen

 Direct een rente-indicatie

 Direct inzicht in het verwachte rendement

 

 

   Bekijk hoe het aanvragen werkt      Direct berekenen